Dissabte, 25 de maig de 2024
CINEMA

La projecció de la premiada «Alcarràs» arribarà a Tremp el 30 d'abril

Circuit Urgellenc portarà el film de Carla Simón al Pallars amb tres sessions al cinema La Lira

Redacció Tremp | 21 d'abril de 2022 a les 10:45
La familia protagonista d'«Alcarràs» | Avalon
L’empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc portarà la pel·lícula de Carla Simón, Alcarràs, a més de 40 poblacions, a 14 de les quals no hi ha cinema des de fa anys. Moltes de les projeccions comptaran amb la presència d’actors, actrius i membres de l’equip tècnic de la pel·lícula. El Circuit Urgellenc ha reprès la campanya I love cine de poble per fomentar la conscienciació de la importància de recuperar el cinema de proximitat.

Al Pallars, la guardonada amb l'os d'or al Festival Internacional de Cinema de Berlín es podrà veure a la ciutat de Tremp amb tres sessions al cinema La Lira els dies 30 d'abril a les 19:30h, l'1 de maig a les 19h de la tarda i el 2 de maig a les 21:30h. La pel·lícula també es podrà veure a les sales on el Circuit hi manté les projeccions com Balaguer (30 d’abril 1, 2, 7 i 8 de maig); Mollerussa (30 d’abril, 1, 2, 7, 8 i 9 de maig) i a Tàrrega (tots els dies, del 29 d’abril al 9 de maig).


També hi ha programades sessions a Bellpuig (6, 7, 8 i 9 de maig), Agramunt (6, 8 i 9 de maig), però també Mequinensa (6, 7 i 8 de maig), Montblanc (15 de maig),  Ripoll i Vielha (del 14 al 16 de maig). També es podrà veure a Montsó en castellà els dies 30 d’abril, 1, 2, 7, 8 i 9 de maig, i a cinemes de les poblacions d’Aragó que gestiona.

Hi haurà cinemes que obriran les seves portes gràcies a Alcarràs. Es  tracta de sales ubicades en pobles i petites ciutats de les terres de Ponent però també de Tarragona, en la majoria de les quals feia molts anys que ja no s’hi projectava cinema. Tal i com resava la campanya I love cine de poble iniciada l’any 2020 arran del primer confinament per Circuit Urgellenc, que es dedica a la gestió d’una trentena de petites sales de cinema de poble.

Així doncs Lo Casino de la localitat on s’ha enregistrat la pel·lícula de Simon, Alcarràs, serà el primer en recuperar-se. Es reobrirà el 29, 30 d’abril i l’1 de maig per projectar-hi la pel·lícula que ha convertit en protagonista aquesta població del Segrià de 9.500 habitants. A Alcarràs el cinema va tancar els anys 90 i també ho va fer a Aitona, on s’hi projectarà la pel·lícula el dia 30 d’abril. En aquestes poblacions del Segrià el Circuit Urgellenc hi feia projeccions esporàdiques fins ara.

Altres localitats com Cervera, la capital de la Segarra, reobrirà el seu cinema el dia 1 de maig. A Cervera el cinema va tancar l’any 2013 tot i que s’hi han anat fent projeccions i hi ha un projecte de recuperació anomenat Cinema Boira. També serà el cas de Bell-lloc (Pla d’Urgell) on des de finals dels anys 80 s’hi va perdre el cinema i el proper 6 de maig es reobrirà la sala de l’antic cinema Catalunya per estrenar-hi Alcarràs.

També en aquesta comarca, al municipi de Torregrossa el dia 7 de maig es reobrirà la sala tancada els anys 80 per poder-hi veure el film de Simón, el mateix dia que també es projectarà a la Sala Cubrural d’Artesa de Segre, on el cinema Camats es va tancar els anys 80. En aquesta localitat de la Noguera el Circuit hi ha anat fent projeccions de cinema itinerant  unes 6/8 vegades l’any.

A les Borges Blanques, també podran gaudir el dia 7 de maig del cinema de Simó, al Pavelló de l’Oli, on el Circuit hi porta el cinema itinerant diverses vegades l’any. Les localitats del Segrià Soses, Sucs i Almacelles recuperaran les sessions de cinema els dies 13, 15 i 22 de maig, respectivament.

A Almacelles el cinema Casal va reobrir l’any 2001, s’hi va fer cinema durant uns anys i posteriorment s’hi han dut a terme projeccions de cinema itinerant, a més del cicle Gaudí. Al Pla d’Urgell, a la localitat de Bellvís Alcarràs hi arribarà el dia 28 de maig, després que el cine Esport tanqués a principis dels anys 90, tot i que el Circuit Urgellenc hi projecta pel·lícules cada estiu. Les localitats de Pont de Suert (Alta Ribagorça) i Penelles (Noguera) se sumen a la iniciativa, però també sales de Tarragona, com ara Santa Coloma de Queralt, que recuperarà el seu cinema per projectar el film el dia 8 de maig, després d’haver tancat portes els anys 80.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació