Divendres, 26 d'abril de 2024
esquí

Tavascan viu una de les millors temporades d'esquí dels últims anys

Baqueira Beret, per la seva banda, ha posat fi a la millor temporada de la seva història amb més d'un milió de forfets venuts

Redacció Pallars | 21 d'abril de 2022 a les 10:00
L'estació pallaresa de Tavascan ha venut gairebé 10.000 forfets | Tavascan
L'estació d'esquí de Tavascan ha posat fi a la seva temporada amb xifres de rècord. Entre el 4 de desembre i el 3 d'abril, l'equipament situat al municipi de Lladorre ha venut un total de 9.920 forfets, dels quals més de 7.000 han sigut per practicar esquí alpí i la resta d'esquí nòrdic. Unes vendes molt superiors respecte a les anteriors temporades, especialment en el cas de l'esquí alpí, ja que s'han venut un 30% més de forfets que la temporada 2019-2020.

Pel que fa als visitants, les xifres demostren també la gran recuperació després de la pandèmia. Així, enguany s'han registrat més de 25.000 persones, mentre que la temporada 2018-2019 Tavascan va rebre 15.000 visitants. Aquest augment d'esquiadors i de visitants respon en part a la bona meteorologia durant la temporada, que ha permès que l'estació estigués tancada en molt pocs dies.

Esquiadors a les pistes de Baqueira Beret durant aquesta temporada. Foto: ACN


Temporada històrica a Baqueira


Per la seva banda, Baqueira Beret també té motius de celebració. L'estació a cavall de la Vall d'Aran i el Pallars ha tancat la temporada amb xifres de rècord, concretament en la venda de forfets. Durant els 143 dies en que ha estat en funcionament -del 27 de novembre al 18 d'abril- s'han venut més d'un milió de forfets.

El seu inici de temporada, possible gràcies a les primeres nevades, que van acumular fins a 40 centímetres, va estar marcat pel Pont de la Puríssima, amb 60.000 esquiadors i dos metres de neu acumulada. Pel que fa a les vacances d'hivern, es van registrar fins a 159.000 persones que van practicar l'esquí a l'estació.


Una afluència de visitants, doncs, que han provocat que aquesta sigui considerada com la millor temporada de la història de Baqueira Beret. En aquest sentit, les diferents competicions, les bones condicions i tot el domini esquiable obert han fet que els darrers mesos l'assistència s'hagi mantingut alta i estable. De fet, segons els responsables del complex, el punt clau per superar el milió d'esquiadors han estat les vacances de Setmana Santa.

El balanç més que positiu és una tònica que es repeteix a totes les estacions del Pallars i el Pirineu. En total, i segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, s'han venut prop d'un milió i mig de forfets. Unes vendes que superen en un 10% les de la millor temporada fins a dia d'avui, que va ser la 2017-2018.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació