Dijous, 25 d'abril de 2024
formació

Tremp programa un curs d'atenció i cura de les persones per formar professionals aturats

L’objectiu és millorar les competències professionals, tenint en compte la realitat territorial i les necessitats dels sectors amb més demanda de personal

Redacció Tremp | 20 d'abril de 2022 a les 10:50
Imatge d'una de les sessions de la formació | Ajuntament de Tremp
Des del 24 de març i fins al 16 de maig l’Ajuntament de Tremp té programada una formació d’orientació laboral per a persones en situació d’atur, i en la qual participen 15 persones. Es tracta d’una proposta de 50 hores, de format presencial i metodologia interactiva, amb l’objectiu de desenvolupar intervencions d’atenció física domiciliària dirigides a persones amb necessitats d’atenció sociosanitària.

La temàtica va des d’aprendre a diferenciar les principals característiques i necessitats d’atenció de les persones dependents, fins a com col·laborar en l’acompanyament psicosocial, estimular hàbits diaris de millora de la qualitat de vida d’aplicar tècniques de higiene personal i cures bàsiques, entre d’altres.

En el marc del mateix projecte formatiu, aquest passat mes de març s’ha fet un curs pràctic d’empelts de fruiters i actualment també s’està desenvolupant un curs pràctic a camp d’horta ecològica de muntanya, per proporcionar coneixements pràctics per la recuperació de l’hort tradicional des d’un punt de vista ecològic.

Així mateix, també aquest abril s’iniciarà una sessió específica per reforçar el sector de l’oli d’oliva al Pallars, Curs de Poda d’olivera avançat, olivera vella i poda de formació, i al maig, un curs d’auxiliar de magatzem, per millorar les competències en el sector industrial del territori.

Aquestes accions estan subvencionades en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació