16 d'abril de 2024
esquí

Espot i Port Ainé tanquen la temporada amb prop de 185.000 visitants

Els episodis de nevades puntuals han permès obrir les dues estacions fins a 144 dies

Redacció Pallars | 19 d'abril de 2022 a les 09:45
L'estació de Port Ainá ha rebut la visita de gairebé 120.000 persones | ACN
El Pallars ha tancat la temporada d'esquí presentant una clara millora respecte a la 2019-2020, quan les instal·lacions van haver de tancar a causa de la Covid-19. Enguany, les estacions d'Espot i Port Ainé han rebut la visita d'un total de 184.797 persones. En el cas de la primera, per on han passat més de 65.500 esquiadors, la xifra suposa un 12% més d'afluència, mentre que en el cas de la segona, amb gairebé 120.000 visitants, l'increment ha sigut del 18% respecte la temporada passada.

Una dinàmica que es repeteix en el conjunt de les sis estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que clouen la temporada amb un total de 737.174 persones, un 8% més respecte a la temporada prèvia a la pandèmia amb 683.669. La presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, considera que les xifres confirmen que ha estat "la temporada de la recuperació" i "no només a les estacions sinó també al conjunt del territori pirinenc" i mostren "la tendència creixent del turisme de proximitat".

Un dels grans puntals de la temporada han estat els episodis de nevades puntuals, que han permès obrir els equipaments fins a 144 dies amb el 70% de pistes i instal·lacions de mitjana al llarg de la temporada. A més, i a diferència de l'any passat, les estacions han pogut posar en marxa tots els serveis, com la restauració, el lloguer de material i les escoles d'esquí.

Pel que fa als esdeveniments, han programat fins a 105 activitats socials i 152 competicions federatives al llarg de la temporada, entre les que ha destacat l'organització dels Campionats europeus d'esquí de muntanya, que es van celebrar del 8 al 13 de febrer a l'estació ribagorçana de Boí Taüll. També, una nova edició del programa Esport Blanc Escolar, impulsat per la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i la Secretaria General de l'Esport, per ensenyar l'esquí i el surf de neu a més de 8.000 alumnes d'escoles catalanes.


 

Altres notícies que et poden interessar

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació