Dijous, 18 d'abril de 2024
turisme

El Pallars frega la plena ocupació durant els festius de Setmana Santa

L'esquí, els esports d'aventura i l'oferta de natura i cultura, activitats més freqüentades amb xifres pre pandèmia

Redacció Pallars | 19 d'abril de 2022 a les 08:29
Un grup practicant ràfting al Pallars Sobirà | Arxiu
L'ocupació turística al Pallars durant la Setmana Santa ha oscil·lat entre el 95% i la plena ocupació entre el Dijous Sant i Dilluns de Pasqua. Molts establiments d'hoteleria, turisme rural i càmpings han pogut penjar el cartell de complert durant el cap de setmana. En aquest sentit, el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha assegurat que les xifres s'han situat a nivells de pre pandèmia i s'ha mostrat molt optimista pel que s'augura que serà una nova campanya d'estiu de rècord.

Tot i que diumenge ja van començar les sortides de turistes, el turisme rural ha tingut un comportament molt equilibrat al conjunt de les comarques pallareses, complint les previsions i mantenint una ocupació molt bona que també ha arribat a ser plena durant el cap de setmana. Pel que fa al càmping, totes les places de bungalous i les d'acampada a la zona del Prepirineu han penjat el cartell de complert durant els qautre dies de festa.

En canvi, les places d'acampada al conjunt del Pirineu s'han situat al voltant del 70%, un nivell d'ocupació superior a les previsions inicials i que ha millorat gràcies al bon temps. En el primer tram de la Setmana Santa l'ocupació a places de bungalous en el conjunt de la demarcació va ser del 70% mentre que l'acampada al Prepirineu va assolir una mitjana del 70% i al Pirineu del 40%.

Pel que fa al tipus de turisme, com és habitual en aquestes dates, el públic majoritari ha estat el de proximitat; principalment turistes catalans, així com també d'altres del País Valencià, el País Basc i la Comunitat de Madrid. La tipologia dels visitants ha estat bàsicament de públic familiar i parelles.

Bona arrencada dels esports d'aventura


La Setmana Santa ha suposat l'arrencada de les activitats de turisme actiu i esports d'aventura. El Patronat assenyala que han assolit un nivell alt de contractació de serveis durant els festius, que s'ha situat entre el 70 i el 80% de la seva capacitat, segons l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà. El bon temps a partir de dimecres ha estat un punt a favor per fer activitats a l'aire lliure i això també ha permès combinar l'esquí amb esports d'aventura com el ràfting, el senderisme o l'hípica i la BTT.

Per altra banda, l'esquí -que ha tancat temporada-, els esports d'aventura, el turisme de natura i el cultural han estat els principals atractius dels prop de 85.000 turistes que es creu que han vingut a les regions de l'Alt Pirineu i Aran i de Ponent.

Segons el Patronat, durant els darrers dies les quatre estacions d'esquí de la demarcació que encara estaven obertes al públic han venut al voltant d'uns 65.000 forfets. Són les de Port Ainé, Espot, Baqueira Beret i Boí Taüll, que han tancat temporada coincidint amb la Setmana Santa, tal com havien previst inicialment. La xifra de forfets venuts és molt similar a la del 2019, quan aquest període vocacional també va escaure a mitjan d'abril. Altres anys, quan les vacances de Pasqua són més aviat, el nombre de forfets venuts és superior perquè hi ha més neu i més estacions obertes.

Una vegada finalitzada la temporada d'esquí, caldrà esperar les dades definitives. Els resultats es donaran a conèixer els pròxims dies però ja es preveu que siguin molt satisfactoris gràcies a les bones condicions que han ofert les estacions i també a les ganes d'esquiar que hi havia entre els aficionats. La previsió del Patronat per aquesta temporada és arribar als 1'3 milions de forfets venuts, cosa que suposaria tornar a xifres d'entre el 2017 i el 2019, les millors dels darrers 15 anys.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació