Dimecres, 24 d'abril de 2024
art

El Dansàneu i l'Esbaiola't posen en marxa una residència de creació a les Valls d'Àneu

La companyia de la Segarra 'Sound de Secà' és la primera convidada aquest abril a Esterri d'Àneu

Redacció Esterri d'Àneu | 13 d'abril de 2022 a les 09:03
La companyia Sound de Secà a Esterri d'Àneu | Joan Blanco
L'Esbaiola't i el Dansàneu han unit forces per donar suport a la creació de les companyies emergents. Es tracta d'una residència de creació a Esterri d'Àneu, una iniciativa que busca recollir el màxim de fruits de les sinergies entre els dos festivals que comparteixen territori.

I ho fan amb el paraigua de FiraTàrrega, que fa anys que impulsa el suport a la creació dins l'espai Territori Creatiu 2022. La nova residència de creació s'ha estrenat aquest mes d'abril i s'allargarà fins al dia 16 amb la companyia d'arts de la Segarra Sound de Secà.

La residència inclou allotjament, un espai d'assaig, el lloguer del material tècnic necessari i una petita dotació econòmica per sufragar part de les despeses en la creació del nou espectacle. La companyia segarrenca, fundada fa 12 anys, fusiona creacions musicals pròpies amb el moviment, el cant i la interpretació, i no és pas una nouvinguda al Festival Esbaiola't.

Els habitants d'Esterri d'Àneu podran veure en l'assaig obert previst pel darrer dia. Els dos festivals realitzaran un acompanyament al procés creatiu, logístic i en difusió del nou projecte de Sound de secà, assistint a assajos i realitzant un seguiment de la creació. Per la seva part, la companyia durà a terme aquest 2022 un assaig obert amb públic a l'Esbaiola't i una col·laboració artística amb el Dansàneu.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació