Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Espot recupera el projecte del telefèric per accedir a peu de pistes

El consistori l'ha presentat per poder rebre ajuts dels fons europeus 'Next Generation'

Redacció Espot | 12 d'abril de 2022 a les 13:00
La base del telecabina s'ubicaria a l’entrada del poble | GSV
L’Ajuntament d'Espot vol fer realitat al construcció del telefèric que uniria la població pallaresa amb la cota 1.500 de l'estació d'esquí. Segons avança La Manyana, el consistori ha presentat el projecte en el marc del programa de fons europeus Next Generation per tal de sufragar bona part del cost de la instal·lació, que ascendiria fins als prop de quatre milions d'euros.

A banda de la connexió directa del poble amb les pistes d'esquí, la possible futura infraestructura també hauria de servir per reduir l'alt trànsit de vehicles que durant la temporada d'hivern creuen Espot per arribar fins a les pistes. En aquest sentit, també està projectat construir un aparcament al costat del mateix remuntador, que estaria ubicat a l’entrada del poble.

I evidentment, si s'aprova la concessió dels ajuts -d'uns tres milions d’euros-, el telefèric també potenciaria l'accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici des de la mateixa estació d'esquí. Per altra banda, si finalment es fes realitat aquest projecte -creat fa 17 anys- el consistori demanaria a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que es fes càrrec del manteniment del telefèric.


 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació