Divendres, 19 d'abril de 2024
pallarès

Lluís Caelles rep el primer «Premi Cambuleta» per la difusió del pallarès

L’Associació Cambuleta creu que és "immensament reconfortant" sentir el periodista d'Isona parlar pallarès en un mitjà públic

Redacció Tremp | 7 d'abril de 2022 a les 08:25
Caelles rebent el premi a La Lira de Tremp | Associació Cultural Cambuleta
El periodista isonenc Lluís Caelles ha estat reconegut aquest dimecres a Tremp amb el Premi Cambuleta per la difusió del pallarès. L'enviat de TV3 a Ucraïna ha estat guardonat en agraïment a la seva difusió de la parla de les comarques pallareses en la realització de la seva feina, especialment durant la cobertura de la invasió russa des de Kíiv.

Per l'Associació Cambuleta, "escoltant al Lluís, de vegades des de molt lluny, parlant com natres, en un mitjà públic, és immensament reconfortant, també és així per al conjunt dels pallaresos". De fet, per a Cambuleta també és important que "parlar en pallarès per la televisió ho recorda als que no ho fan habitualment.

El guardó que Caelles ha rebut és un saler de fusta i una perera de Cardós. Un arbre que es pot plantar "allà on Caelles cregui que hagi de créixer i hagi de donar més fruit". I un saler, que vindria a representar "com agrada a la gent de Cambuleta contribuir al pallarès". Segons la membre de l'entitat, Eva Tarragona, els agrada que el que fan "tingui un gust intens".
 
A través d’una piulada, Caelles s’ha mostrat “agraït i molt emocionat” pel reconeixement rebut. Abans de l'entrega del premi, que ha estat una sorpresa per al periodista, Caelles ha impartit una xerrada sobre Els refugiats, els moviments migratoris i els seus efectes polítics, en el marc de l'Aula Universitària de la Gent Gran.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació