Dimarts, 30 d'abril de 2024
pressupostos

La Pobla de Segur destina un milió i mig d'euros del nou pressupost a la residència Verge de Ribera

Els comptes aprovats pel consistori poblatà sumen prop de 6 milions d’euros

Redacció La Pobla de Segur | 30 de març de 2022 a les 10:00

La Pobla de Segur destinarà un milió i mig d'euros del pressupost de 2022 a la residència Nostra Senyora de Ribera. Es tracta d'una de les partides més destacades dels nous comptes aprovats el passat dimarts dia 22 pel consistori poblatà, amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC) i l’abstenció del PSC i Junts, i que tindran una dotació superior als 5.800.000 euros

A banda del milió i mig de la residència, també estan previstes inversions per al canvi d'ubicació i la construcció del nou pou de Cabanau, per tal de treure'l d'una zona urbana edificable. Així mateix, els comptes també contemplen una partida per a l'habilitació d'una sala confessional al cementiri, que es treurà a licitacó en breu.


Per altra banda, el consistori ha pressupostat l'adequació de l'hangar situat a l'estació de tren per ubicar-hi l'Espai Raier. Precisament, a la zona de l'actual Museu dels Raiers també està prevista una rehabilitació per tal de millorar l'edifici dels ensenyaments de muntanya. Una actuació per la qual el consistori està a punt de tancar el conveni amb la Diputació de Lleida, el departament d'Educació i l'Ajuntament de la Torre de Capdella.

Pel que fa a la nova biblioteca municipal -que s'ubicarà a l'espai que ocupa actualment la sala Anna Maria Janer i el telecentre- una subvenció del PUOSC permetrà la seva realització, mentre que també s'adequarà el sistema de climatització de la Casa Mauri, la seu del consistori. Per altra banda, i com ja es va anunciar, es millorarà l'acessibilitat al Molí de l'Oli mitjançant una rampa i un ascensor.

Finalment, i a banda de les millores a l'Escorxador municipal, l'Ajuntament també ha pressupostat la substitució de les llumeneres existents per altres amb tecnologia led, mentre que també s'actuarà a l'avinguda Pirineus per tal de facilitar la circulació en doble sentit i l'ordenació de l'aparcament.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació