Dijous, 25 d'abril de 2024
meteorologia

Setmana de fred extrem: el Pallars començarà l'abril sota zero

Una massa d'aire d'origen polar provocarà un descens notable de la temperatura a partir de divendres

Lluís Girona Pallars | 30 de març de 2022 a les 08:00
El Port de la Bonaigua en una imatge d'arxiu | ACN
Setmana de fred extrem a Catalunya. La meitat del país començarà l'abril sota zero arran de l'arribada d'una massa d'aire d'origen polar que provocarà un descens notable de la temperatura a partir de divendres. Per altra banda, també hi ha previsió de pluges intermitents a tot el territori durant tota la setmana.

Així doncs, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, amb tota probabilitat el Pirineu i el Prepirineu se situaran per sota dels zero graus durant el cap de setmana, i s'allargarà fins al dilluns, dimarts i dimecres de la setmana que ve. Amb menys probabilitat, la Catalunya Central i el prelitoral i el litoral també poden fregar en alguns moments del dia les temperatures negatives.
 
Per altra banda, la predicció del Meteocat indica que entre divendres i dissabte hi haurà nevades a totes les cotes del Pirineu, sobretot a la part occidental, i també seran probables alguns xàfecs, que podran anar acompanyats de neu granulada, sobretot en alguns punts de la meitat est de Catalunya. La cota de neu baixarà a partir de divendres, situant-se en els 600 metres.
 
A més, bufarà vent fort del nord, que en combinació amb la precipitació en forma de neu i el descens de la temperatura, farà difícils les condicions a alta muntanya, on es produirà el fenomen del torb. Aquest vent del nord també la humitat relativa en general. Entre diumenge i dimarts els models meteorològics no indiquen precipitació, però no es descarta que puguin aparèixer alguns ruixats aïllats, que localment siguin en forma de neu granulada o calamarsa.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació