Dilluns, 17 de juny de 2024
economia social

El Programa d'Economia Social compleix cinc anys amb 16 noves cooperatives creades a l'Alt Pirineu i Aran

En un acte celebrat a Tremp, el Govern ha anunciat el reforç de la inversió en els programes de foment de l'economia social i l'habitatge cooperatiu

Redacció Tremp | 24 de març de 2022 a les 11:00
El director general del Programa d'Economia Social presentant els resultats a Tremp | ACN
El Programa d'Economia Social ha ajudat a crear 16 noves cooperatives al Pirineu en els darrers cinc anys. En aquest temps, l'Ateneu Cooperatiu de la demaracació ha atès un total de 5.068 persones i s'han acompanyat 194 projectes, els quals han generat la creació de 116 nous llocs de treball. Així mateix, en aquest període s'ha donat suport a vuit Projectes Singulars.

Joan Font, de la cooperativa d'arquitectura Coop d'Era, amb seu al nucli d'Altron, ha explicat en un acte a Tremp que el projecte d'Ateneus Cooperatius els va servir per poder "consolidar" el projecte que ja estaven tirant endavant i els ajuda a "dirigir-lo" cap a uns valors i objectius que tenien ja de partida. La voluntat de Coop d'Era és fer una arquitectura propera per intentar resoldre les problemàtiques de la gent del territori. Font ha dit que veuen la cooperativa com "una eina de transformació social", i que va néixer l'any 2018.


En total, el Programa d'Economia Social de la Generalitat ha ajudat a la constitució de 1.027 noves empreses i entitats d'economia social i cooperativa a Catalunya en els últims cinc anys. Entre 2016 i 2021 els Ateneus Cooperatius i els Projectes Singulars han impulsat la creació de 4.757 nous llocs de treball. El Departament ha invertit en aquestes dues línies del Programa més de 65 milions d'euros. Després de l'èxit d'aquests primers cinc anys, la inversió s'ha reforçat i en aquest pròxim any es destinaran 10,5 milions d'euros a l'impuls de Projectes Singulars. Els Ateneus Cooperatius, per la seva part, tenen una inversió prevista de 16 milions en tres anys.

Josep Vidal, director General del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que a partir d'aquest any els projectes seran per un període de tres anys, fet que permetrà poder programar millor. El director general ha destacat que el programa ha permès la territorialització de l'economia social. Ha estat gràcies a l'impuls dels 14 ateneus cooperatius, que ha permès la construcció conjunta de les polítiques i programes de foment de l'economia social en col·laboració amb les entitats de cada territori. 

 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació