Dilluns, 6 de maig de 2024
salut

L’exrector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, serà el Defensor del Personal de l’Hospital del Pallars

Es tracta d'un càrrec que s'instaura de forma pionera en el sistema sanitari català i estatal

Redacció Tremp | 23 de març de 2022 a les 12:05
El doctor Joan Viñas va ser Creu de Sant Jordi l'any 2018 | GSS
El Consell d'administració de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) ha acordat instaurar la figura del Defensor del Personal a l'Hospital del Pallars de Tremp, càrrec per al qual ha estat designat l'exrector de la Universitat de Lleida, el doctor Joan Viñas. La figura del Defensor del Personal, anomenada també Ombudsperson, és una figura pionera en el sistema sanitari de Catalunya i de l'estat espanyol, i serà el mateix per a l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida.

Guardonat amb la Creu de Sant Jordi l'any 2018, les funcions de Viñas seran les de defensar les propostes i iniciatives del personal en l'àmbit laboral, docent i de recerca; millorar la defensa dels drets del personal dels centres i serveis dependents de GSS; promocionar el benestar del personal i un bon clima laboral, i promocionar la mediació en la prevenció i resolució de conflictes.

Tota persona que presti serveis a GSS es podrà adreçar al Defensor del Personal per formular les observacions o peticions que consideri procedents i també podrà requerir de la seva mediació per a la prevenció o resolució de conflictes, en aquelles matèries que la mediació no sigui ja establerta o prevista en una norma de caràcter general.

Així mateix, el Defensor del Personal podrà formular al Consell d'administració les recomanacions o suggeriments que cregui oportuns o proposar mesures per millorar el servei, en el moment i pel procediment que millor convingui. Aquesta figura té autonomia plena i el seu càrrec no està remunerat. En un futur, si es demostra la utilitat d'aquesta figura en el sistema sanitari, "es pot estendre a altres proveïdors de serveis sanitaris", assenyalen des de GSS. 




Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació