Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Sanitat deixarà de comptar tots els contagis de Covid

El canvi de criteri, encara sense data, només registrarà casos greus i vulnerables i és el primer pas cap a un monitoratge com el de la grip abans de 2023

Lluís Girona Barcelona | 10 de març de 2022 a les 18:32
Un home se sotmet a una prova PCR, a Tarragona | ACN
Canvi importantíssim cap a la fi de la pandèmia. El Consell Interterritorial de Salut, en què hi ha el Ministeri de Sanitat i les autonomies, han acordat obrir una nova etapa en què ja no es contarà cada contagi per Covid, sinó que només es tindran en compte els casos greus i de persones vulnerables. Encara, però, no hi ha data per a començar a aplicar aquest canvi. Es transmetrà a la Ponència d'Alertes, que farà una proposta a la Comissió de Salut Pública.


Tot plegat ha de ser el primer pas per relaxar el seguiment de la pandèmia, i és que el mateix pla que en surt de la reunió de les autoritats sanitàries d'aquest dijous és establir un monitoratge de la Covid similar al que ara es fa de la grip, i que s'anomena de tipus "sentinella". Això hauria de començar abans del primer trimestre de 2023, sempre que no hi hagi repunts de la pandèmia.

L'anunci l'ha fet la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en sortir de la trobada del Consell Interterritorial de Salut, i serà anunciat en una roda de premsa aquesta mateixa tarda. "El sistema de transició serà capaç de detectar augments en la incidència i permetrà identificar noves variants", ha defensat. Ara, segons Darias, en la ja anomenada declaració de Saragossa, s'inicia el camí cap a un procés de transició. "És un compromís molt ambiciós, però facilitarà la presa de decisions", ha detallat.

Una xarxa estatal de vigilància


El govern estatal i les autonomies també han acordat crear una xarxa estatal de vigilància en salut pública. Les diferents administracions han constatat que després de l'experiència de la Covid cal "enfortir" la vigilància en salut pública. Una de les fórmules acordades és la creació de la xarxa estatal, que vigilarà malalties transmissibles, no transmissibles, violència i lesions i integrarà informació d'altres sistemes de vigilància com el de farmacovigilància, la salut animal, la seguretat alimentària o la sanitat ambiental, entre altres.


Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació