Divendres, 3 de maig de 2024

Els Reis Mags de Sort no hauran de passar pel jutjat després d'arribar a un acord amb els Mossos

La policia va denunciar a Melcior, Gaspar i Baltasar per insults i llançament discriminat de caramels durant la cavalcada de reis

Pallars Digital 12 de febrer de 2014 a les 16:14
Els Reis Mags de Sort finalment no hauran de passar pel jutjat a l'arribar a un acord amb els Mossos d'Esquadra. En una reunió celebrada recentment entre els reis (Melcior, Gaspar i Baltasar), els Mossos d'Esquadra i representants de l'Ajuntament de Sort, es va acordar retirar la denuncia. Així ho ha explicat el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, que ha recalcat que d'un fet anecdòtic se n'ha fet una exageració.
 
Els Mossos d'Esquadra van denunciar als tres Reis Mags de Sort, Melcior, Gaspar i Baltasar, per insults a un caporal que participava en el dispositiu de seguretat de la cavalcada i per llançament de caramels de forma poc amistosa. Els Mossos argumentaven que els reis van insultar de manera reiterada a l'agent i li van llençar caramels de manera discriminada. 
 
Els tres Reis Mags van reconèixer haver insultat a l'agent i haver-lo increpat amb paraules com "policia assassins i torturadors", paraules per les que han demanat perdó. Les disculpes han evitat que la denuncia prosperi.
 
Els fets van ocórrer a la sortida de la localitat on no hi havia públic i els agents regulaven el trànsit. La carrossa dels tres Reis Mags anava a girar per dirigir-se al Carrer Major i posteriorment els Reis a recollir les cartes dels nens i nenes. Els Mossos diuen que l'agent va aguantar els insults dels Reis Mags i la cavalcada va continuar amb normalitat i sense que ningú fos coneixedor del que havia succeït.
 
Albert Alins, delegat del Govern a l'Alt Pirineu, ha dit que espera que aquest fet quedi en una anècdota i no afecti a la convivència entre els Mossos i la ciutadania. Alins ha afegit que la relació entre els Mossos i l'administració local és magnífica i de col·laboració estreta amb els alcaldes del Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Reis Mags