Divendres, 19 d'abril de 2024
ràfting

El Sobirà arrenca «amb il·lusió» la nova temporada d'esports d'aventura

Les primeres barques de ràfting ja han iniciat els descensos pel riu Noguera Pallaresa

Redacció Pallars Sobirà | 22 de març de 2022 a les 12:00
Imatge d'una barca de ràfting al riu Noguera Pallaresa | ACN
El Pallars Sobirà ha donat aquest divendres el tret de sortida a la nova temporada de ràfting i d'esports d'aventura amb ganes de recuperar la normalitat d'abans de la pandèmia. En declaracions a Pallars Digital, el president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura de la comarca, Florido Dolcet, ha explicat que encaren aquesta nova temporada amb "força il·lusió" i amb l'objectiu principal de poder contractar i oferir els serveis del 2019, quan els registres van ser de rècord.

Amb la vista posada en la presentació oficial de la temporada, que es preveu per a després de Setmana Santa, juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació, Dolcet exposa que la temporada anterior va ser "molt bona en termes de turisme nacional", però que durant l'actual esperen recuperar part de l'internacional després d'haver superat "aquests dos anys complicats".

Per altra banda, i amb la temporada ja encetada al riu Noguera Pallaresa, la Central Hidràulica de Llavorsí i la de la Torrassa adaptaran la seva activitat per ajustar el cabal circulant òptim i fer possibles activitats de ràfting, piragüisme, canoa així com d'altres iniciatives que impliquen el riu amb les millors condicions. La regulació de la Noguera Pallaresa per a la temporada d'esports d'aigua es va acordar en un conveni signat pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà i per l'actual Endesa, l'any 2000, i es renova anualment. 

Malgrat que enguany, afirmen des de l'empresa, el recurs hídric no té els volums de disponibilitat d'anys anteriors i que tot dependrà de com evolucioni la situació meteorològica, a hores d'ara Endesa preveu que podrà complir amb els volums requerits a priori. Més enllà de l'esport i de l'oci, els esports aquàtics s'han convertit en "un reclam de gran valor" per atraure un turisme actiu al territori, una de les característiques de les comarques lleidatanes que reverteixen en un impacte econòmic i de prestigi pel territori.

En aquest aspecte, des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà destaquen com en els darrers anys s'ha consolidat el territori com a destí d'esports d'aventura i com de cara a aquesta temporada, les previsions apunten que serà "especialment bona a nivell de reserves".



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació