Dissabte, 20 d'abril de 2024
agricultura

El Pallars Jussà organitza una visita tècnica per al sector agrari a l'Espai Rural de Gallecs

Forma part d'un cicle per donar a conèixer experiècnies innovadores a la pagesia de la comarca

Redacció Tremp | 17 de març de 2022 a les 09:51
Imatge de l'Espai Rural Gallecs, al Vallès Occidental | Consorci Gallecs
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha programat diferents visites d’intercanvi de coneixements i experiències adreçades a la pagesia de la comarca i a persones d’un perfil tècnic vinculat a l’agricultura. Aquestes sortides tenen com a objectiu donar a conèixer bones pràctiques de territoris que han fet la conversió a la producció agrària ecològica i que han reorientat els seus cultius cap al valor afegit, la qualitat i la diversificació, fent més competitives i rendibles les explotacions. 

La primera de les visites tindrà lloc el proper 29 de març a l’Espai Rural de Gallecs de Mollet del Vallès. Un territori singular on els darrers 20 anys s’ha iniciat un procés de transició i innovació centrat en desenvolupar un model alternatiu de producció agrària, que consisteix en l’aposta per a cultius d’extensius en ecològic, noves orientacions productives per a consum humà. També s’hi fa la transformació de productes en instal·lacions compartides, com farines o llegums cuits, que també es distribueixen de forma conjunta.

Tal com ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, aquesta forma part de les accions de suport al sector agrari de la comarca que s’estan desplegant en els darrers temps per contribuir a millorar-ne la seva competitivitat i assegurar-ne la continuïtat. Durant el transcurs de la visita es coneixerà de primera mà com s’ha dut a terme el procés de transició d’aquest espai, visitant els diferents cultius, els camps experimentals i  el molí de pedra on s’elabora la farina.

Acompanyaran l’experiència Gemma Safont, gerent del Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs,  Jordi Puig, assessor agronòmic de la zona i Salvi Safont, pagès que ha realitzat la transició de cultiu convencional a l’ecològic. La visita s’emmarca dins del projecte Aprenem de Gallecs, que promou el Consell del Jussà, amb la coordinació tècnica de la cooperativa Raiels, Iniciatives que arrelen, i està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de Suport al desenvolupament local, Projecte Treball a les 7 Comarques.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació