Divendres, 19 d'abril de 2024
agents rurals

Els Agents Rurals incorporen bicicletes elèctriques per patrullar pel Parc Nacional d'Aigüestortes

Els nous vehicles volen aportar més agilitat i versatilitat, especialment allà on els vehicles totterreny tenen dificultats per poder accedir

Redacció Aigüestortes | 16 de març de 2022 a les 11:40
El cos vol apostar per un patrullatge més pròxim a la ciutadania | Agents Rurals
Els Agents Rurals han incorporat quatre bicicletes elèctriques al seu parc mòbil. Els nous vehicles estan pensats per poder accedir per tot tipus de camins, ideals per a les tasques de vigilància i prevenció en espais naturals protegits. Un d'ells serà el Parc Nacional d'Aigüestortes, on el cos disposarà de dues d'aquestes bicicletes a la primavera i l'estiu, quan la climatologia millori.

El nou patrullatge en bicicleta vol aportar més versatilitat als agents, precisament en aquells espais protegits amb una afluència de visitants on, a vegades, els vehicles totterreny tenen dificultats per poder accedir per determinats senders.

Amb aquesta adquisició, els Agents Rurals també volen apostar per un patrullatge "més pròxim" a la ciutadania, especialment en aquells indrets que aglutinen molts visitants per a realitzar activitats esportives o de lleure. Així mateix, expliquen, amb aquestes incorporacions el cos esdevé molt més "respectuós" amb el medi ambient, comptant amb vehicles de zero emissions, una acció que vol tenir un efecte d'exemplaritat davant la situació d'emergència climàtica.

L’any 2021, i per tal d’avaluar l’eficiència i funcionalitat d’adquirir bicicletes elèctriques, els cos de Banders d’Andorra va cedir dues de les seves bicicletes als Agents Rurals per tal de poder fer una prova pilot de patrullatge en bicicleta, que es va realitzar a la regió de l’Alt Pirineu. Els darrers dos anys, el cos també ha adquirit un total de 109 vehicles, substituint una part important dels 130 vehicles que eren de propietat i que tenen una mitjana d’edat superior als 15 anys d’antiguitat.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació