16 d'abril de 2024
habitatge

Rialp adjudica la gestió dels pisos tutelats per a persones grans de l'edifici Germans Farrero

Una cooperativa de Vilafranca del Penedès els gestionarà durant els propers 40 anys i els haurà de posar en servei aquest mateix 2022

Redacció Rialp | 16 de març de 2022 a les 12:15
El consistori i la cooperativa estan mantenint reunions per encarar la futura obertura de l'edifici | GSV
L'Ajuntament de Rialp ha adjudicat la gestió de l'edifici Germans Farrero i dels seus 10 pisos tutelats per a la tercera edat a la cooperativa de Vilafranca del Penedès Actua. D'aquesta manera, aquesta entitat d'iniciativa social i sense ànim de lucre en podrà fer ús durant els pròxims 40 anys a canvi de moblar l'immoble i posar en servei els pisos durant aquest mateix 2022, així com pagant 3.000 euros anuals al consistori.

L'edifici, les obres del qual van finalitzar l'any passat, va ser donat a l'ajuntament l'any 2014 pels germans Josep i Joaquim Farrero, actualment ja difunts, i que van aportar 700.000 euros per a la seva construcció i perquè el municipi pogués disposar d'un immoble per a persones de la tercera edat. 

"No ha estat un procés fàcil", assegura a Pallars Digital l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, que explica que la finalització de l'immoble ha requerit de molta més inversió, pròxima als 100.000 euros. Aquest ha estat un dels motius, declara, pels quals la posada en marxa de l'edifici s'ha anat endarrerint. Per altra banda, el consistori també s'ha encarregat de dotar l'equipament dels serveis bàsics com l'aigua i la llum.

Pel que fa a la posada en marxa definitiva dels pisos tutelats, Jordi Etxalar, de la cooperativa Actua, explica a aquest diari que encara és "molt aviat", però que el primer pas serà organitzar una jornada de portes obertes un cop s'hagin moblat alguns dels habitatges. Etxalar ha qualificat el projecte d'"ambiciós" i ha subratllat que el seu objectiu primordial, és "refermar el compromís amb les necessitats i l'atenció a les persones del territori". De fet, Actua també lidera el centre de menors tutelats de Tremp i està present al Pallars des del 2017.

Per altra banda, la cooperativa té entre mans escollir si les places de l'equipament seran concertades amb la Generalitat, o bé si opta rebre un lloguer però no disposar d'aportacions de caràcter públic. En aquest sentit, Etxalar exposa que encara "s'està valorant", com també quins serveis s'oferiran finalment. Com bé explica el representant d'Actua, l'esperit inicial que impulsa aquest projecte és que siguin persones de més de 65 anys no dependents les que en puguin fer ús.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació