Dissabte, 20 d'abril de 2024
carreteres

Finalitzen les obres d'adequació i millora del camí d'accés a Hortoneda

Els treballs, iniciats el maig de 2021, han tingut una inversió de més de 550.000 euros

Redacció Hortoneda | 15 de març de 2022 a les 08:39
Imatge del camí remodelat entre Claverol i Hortoneda | Acció Climàtica
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha finalitzat les obres de millora i adequació del camí d’accés al nucli d’Hortoneda, al terme municipal de Conca de Dalt, iniciades el maig de 2021. L’actuació ha suposat una inversió total de 553.221,31 euros i ha consistit en la correcció dels desperfectes del ferm en tot el tram, posant una capa de regularització en aquells trams on era necessari mitjançant una capa de microaglomerat.

També s'hi ha efectuat una millora del drenatge existent, amb la construcció de 2.913 metres de cunetes tipus americana, així com la neteja, marcat i reperfilat de la resta de cunetes de terra. Per altra banda, s'han construit nous passos laterals a camins veïnals i s'ha procedit a l'estabilització dels talussos on hi ha despreniments de terres. Finalment, s'ha col·locat un nou paviment en tot el camí, a banda de la senyalització horitzontal i les barreres de seguretat.

El camí de Claverol a Hortoneda té una longitud total de 8,56 quilometres i també dona accés a les forests patrimonials Perauva i Boumort, incloses en zona PEIN i Xarxa Natura 2000. En estar enclavat al Prepirineu, pateix les inclemències del temps i del fred, de la neu i de les gelades de l’hivern. Tot això dificulta el trànsit normal i els serveis diaris de transport escolar i dels veïns, així com el trànsit turístic que genera l’accés a la Reserva de Boumort, sobretot a la tardor.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació