Dilluns, 29 d'abril de 2024
pesca

Arrenca la temporada de pesca continental al Pallars

És el primer any en què els pescadors no podran utilitzar plom per aquesta activitat

Redacció Pallars | 14 de març de 2022 a les 08:44
Imatge d'un pescador en un riu | Acció Climàtica
Aquest dissabte ha començat el període hàbil de pesca continental i de truita comuna a Catalunya. Es tracta del primer any, però, que queda totalment prohibit l’ús de plom a totes les aigües continentals catalanes i per a totes les espècies de peixos. En aquest sentit, el departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural anuncia que els pescadors hauran d’utilitzar altres materials alternatius a totes les aigües.

El plom s’ha utilitzat durant dècades en els arts de pesca i, segons les estimacions de l'Agència Europea de Químics, entre 21.000 i 27.000 tones es dispersen a l’any en el medi ambient dins la Unió Europea. Així doncs, el plom podrà ser substituit per materials alternatius com el tungstè o les mateixes pedres de riu. Segons el departament, la indústria i els comerços estan "prou preparats" per poder oferir alternatives a aquest material ja vetat.

Captures i repoblacions


En aquesta nova temporada, el límit de captures per a la truita comuna continuarà sent de quatre exemplars per pescador i dia, i d'una mida superior o igual als 22 centímetres a les zones de pesca controlada de salmònids. Pel que fa a les zones intensives, s’estableix un límit de captures de quatre truites per pescador i dia, així com d'una longitud igual o superior als 19 centímetres. Per altra banda, espècies com les eurihalines només podran pescar-se sense mort dins les aigües continentals.
 

Imatges de les zones de pesca dels rius del Pallars Foto: Acció Climàtica


Pel que fa a la zones de pesca sense mort i controlada, la web de d'agricultura disposa d'un visor cartogràfic on es poden visualitzar. Així mateix, també s'hi pot consultar un resum de totes les novetats destacades sobre la normativa de pesca per aquest temporada, així com informació necessària per als pescadors com la normativa o plànols comarcals.

Per altra banda, i com ja és habitual, Acció Climàtica recorda que continua vigent l'obligació de sacrificar tots els exemplars d'espècies exòtiques invasores capturades a Catalunya, independentment de la mida. Així mateix, aquests exemplars morts podran ser duts fins al lloc d'eliminació com a residu orgànic.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació