Dijous, 18 d'abril de 2024
trànsit

Alt Àneu vol descongestionar de cotxes els seus pobles amb aparcaments als afores

El projecte està valorat en uns 120.000 euros i planteja instal·lar els pàrquings en terrenys de titularitat pública

Redacció Alt Àneu | 11 de març de 2022 a les 10:45
Durant l'estiu el nombre de vehicles al carrer augmenta considerablement | Ajuntament d'Alt Àneu
L'Ajuntament d'Alt Àneu es planteja descongestionar bona part dels seus pobles de cotxes amb la construcció de nous aparcaments als afores. Així es desprèn del projecte incial aprovat pel consistori aneuenc durant el passat mes de setembre, i que afectaria els nuclis d'Alós, Isil, Boren, Sorpe, Isavarre, Son i València d'Àneu.

El projecte, que està valorat en 120.235,23 euros, tindria un termini d'execució modificable de dos mesos. Tal com s'exposa al document, el d'Alt Àneu és un dels municipis amb "major atractatiu turístic". Tanmateix, les seves condicions geogràfiques, la seva extensió, l'estètica i el paisatge fan que en períodes de cap de setmana i en especial a l'estiu, el nombre de vehicles al carrer augmenti de "forma desproporcionada"
 

Plànol del pàrquing projectat al poble de Boren Foto: Ajuntament d'Alt Àneu


En aquest sentit, l'ajuntament ha observat que en aquests pobles hi ha espais de titularitat pública que podrien ser utilitzats com a pàrquing dissuasiu mitjançant inversions d'escassa entitat, i que, al mateix temps, permetrien una millor convivència pel que fa a la mobilitat. D'aquesta manera, el document projecta un total 144 places en el conjunt dels set aparcaments, fets a mida tenint en compte les particularitats i necessitats de cadascun dels set nuclis afectats.


Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació