Dissabte, 20 d'abril de 2024
incendi

Un incendi crema 500 metres quadrats de vegetació a Esterri d'Àneu

Es tracta de l’11è foc que es declara al Pallars des de l’1 de gener, una situació que convida a extremar les precaucions

Redacció Esterri d'Àneu | 11 de març de 2022 a les 09:08
Efectius dels Bombers remullant la zona afectada | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han extingit aquest dijous un incendi de vegetació agrícola i forestal a la zona de Linse, a Esterri d’Àneu. L’avís, que es va donar a les 12:32h, va permetre activar fins a cinc dotacions terrestres i també dos d’àèries, que no van poder actuar degut al vent que bufava a la zona. L’incendi ha estat qualificat de topogràfic, és a dir, que és conduït o condicionat per l’orografia i les característiques del terreny. 

Una hora i mitja més tard els Bombers donaven l’incendi per estabilitzat i unes hores més tard per extingit, després de revisar i remullar els punts calents. El foc ha acabat cremant uns 500 metres quadrats de terreny, segons els primers càlculs. 

11 incendis al Pallars en el que portem d’any


La situació actual de sequera i manca de pluges arreu del país i al Pallars s’estan fent notar. De fet, aquest és l’11è incendi de vegetació que es produeix a les comarques pallareses des de l’1 de gener. Molts d'ells, però, no han superat l’hectàrea de superfície cremada. La situació convida, sense dubte, a extremar les precaucions.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació