Dijous, 18 d'abril de 2024
cinema

CurtÀneu projecta curtmetratges de temàtica mediambiental a les escoles i instituts del Sobirà

L’objectiu és fomentar la implicació dels alumnes en la protecció del planeta

Redacció Pallars Sobirà | 10 de març de 2022 a les 10:09
Imatge d'una de les projeccions a l'Institut Hug Roger III de Sort | CRP Pallars Sobirà
L'Associació Cineasta CurtÀneu, entitat que impulsa cada any la mostra de cinema del mateix nom, projectarà aquesta setmana -i fins aquest divendres- curtmetratges de temàtica mediambiental a totes les escoles i instituts del Pallars Sobirà. L’objectiu del projecte Suma valors amb els curts és fomentar en els alumnes l’activisme en la lluita per salvaguardar la salut del planeta.

Al voltant de 300 alumnes gaudiran de la iniciativa, i durant tota la setmana se celebraran un total de 14 sessions de cinema a set escoles i dos instituts de la comarca on es projectaran 14 curtmetratges de temàtica mediambiental. Destaca el film d’animació Sad beauty, el documental Out of plastic, el premiat film d'animació Hybrids i el curtmetratge experimental Wrapped.

Suma valors amb els curts és un projecte propi de l’Associació Cineasta CurtÀneu que s’emmarca en Acció>Cinema, iniciativa que promou l’audiovisual com a eina de construcció d’una ciutadania formada, crítica i mobilitzada per un món més just. Acció>Cinema és impulsada per Catalunya Film Festivals en col·laboració amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, aquest projecte és dinamitzat per la secció de natura del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, i compta també amb la participació del Parc Natural de l'Alt Pirineu. La coordinació amb les escoles la realitza el Centre de recursos Pedagògics del Pallars Sobirà.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació