Dissabte, 20 d'abril de 2024
8m

El Jussà reivindica projectes en clau feminista el Dia Internacional de les Dones

La comarca ha viscut diferents actes de commemoració del 8M, que han culminat amb l'acte institucional celebrat a Talarn

Redacció Pallars Jussà | 9 de març de 2022 a les 08:40
La seu del consell comarcal ha acollit la presentació del projecte social La Testeta | CCPJ
En motiu del Dia Internacional de les Dones, el Pallars Jussà ha presentat el projecte social La Testeta, de la ceramista Andrea Vives, que posa en valor un dels símbols feministes sovint invisibilitzats i a vegades censurats, com són els pits de les dones, convertint-los en expressió de la sororitat, la cura, l’alliberament i la transformació social.

Durant l’acte, celebrat a la seu del Consell Comarcal, s’han distribuït una sèrie de pins en forma de testeta, un test de ceràmica en forma de pit, que representa el símbol d’on creix la vida i pretén inspirar a aquelles dones que han patit situacions difícils i les han superat o bé estan en el camí de superar-les.

D’altra banda, la jove artista pallaresa també ha presentat la il·lustració Ens van sembrar por i vam créixer arrelades, que pretén ser reflex de la lluita de moltes dones que al llarg de la història han reivindicat els seus drets per aconseguir la igualtat d’oportunitats i la equitat.
 

Diferents representants pallaresos durant l'acte institucional a Talarn. Foto: CCPJ


Josep Maria Mullol, president del consell comarcal, ha volgut remarcar la importància de donar visibilitat a projectes amb valor social impulsats per joves de la comarca, en dies en què precisament es commemoren diferents efemèrides, apostant per un present en constant avenç en el desplegament de polítiques de gènere.

La jornada va cloure amb l’acte institucional celebrat al municipi de Talarn, en col·laboració amb l’ajuntament i l’Associació de Dones Sant Sebastià, on es va llegir el manifest de la diada acompanyat de la interpretació en directe d’una peça musical d’acordió diatònic a càrrec de Marta Verdeny i Benjamí Borrell, veïns del mateix municipi. Un acte que se celebra de forma itinerant en els diferents municipis de la comarca.
 

El mural de l'Institut de Tremp pintat pels alumnes del Batxillerat artístic i l'artista Xavi Pedemonte Foto: Pallars Jove


En el transcurs de la jornada han tingut lloc altres iniciatives com la pintada d’un mural a  l'Institut de Tremp amb la col·laboració de l’alumnat de batxillerat artístic i de l'artista Xavi Pedemonte. La iniciativa impulsada des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i l’Oficina Jove del Pallars Jussà, mostra una il·lustració d’una dona empoderada amb l’expressió del crit d’eufòria i diverses figures que representen el conjunt de la societat com a mostra de la diversitat racial, de gènere i d’identitats i orientacions sexo afectives en el seu conjunt.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació