Dissabte, 20 d'abril de 2024
serveis territorials

Sort acollirà la delegació de la conselleria de Drets Socials a l’Alt Pirineu i Aran

Així ho va anunciar divendres a Tremp la consellera Violant Cervera, que no va detallar on s'ubicarà físicament ni tampoc qui la dirigirà

Redacció Tremp | 7 de març de 2022 a les 10:32
Violant Cervera durant la seva intervenció a l'acte | Govern
Sort serà la seu de la delegació de la conselleria de Drets Socials a la vegueria del Pirineu. Així ho va anunciar aquest divendres a Tremp de la consellera Violant Cervera durant l'acte Més drets, més oportunitats per parlar dels fons europeus Next Generation. Tanmateix, Cervera no ha anunciat la futura ubicació física de la delegació ni tampoc qui la dirigirà.

Cervera ha aprofitat l'avinentesa per fer aquest anunci, que s'engloba en l'estratègia del Govern català per desplegar les diferents conselleries arreu del territori. En aquest sentit, la consellera de Drets Socials ha declarat que espera que el proper any "ja puguin tenir un director dels serveis territorials a la vegueria”.

En declaracions a Pallars Digital, l’alcalde de Sort, Baldo Farré, ha valorat molt positivament l’anunci de la consellera, i ha assegurat que es tracta d’una gran notícia “no només per Sort, sinó per tota la comarca”. Farré, no obstant, s’ha mostrat prudent i ha afegit que els propers dies s’haurà de treballar per tal de materialitzar-ho. La de Drets Socials serà la primera delegació del Govern que s’instal·la al municipi.

Actuació en 600 habitatges pirinencs


Per altra banda, durant l'acte sobre els fons europeus, Violant Cervera ha anunciat les principals línies d'inversió que el seu departament preveu. La consellera ha destacat que la de Drets Socials serà una de les conselleries que més fons rebrà, concretament 1.037 milions d'euros. Una inversió, que segons Cervera contribuirà a "accelerar la transformació social del país que impulsa el Govern i millorar la vida de les persones”. 

La consellera ha detallat que entre el 2022 i el 2026 s'invertiran 397 milions d'euros en l'àmbit de l'atenció a les persones, mentre que fins a 640 milions es destinaran a actuacions en matèria d'habitatge. Precisament, en la rehabilitació d'habitatges els Next Generation permetran una dotació de 480 milions d'euros, que al seu temps hauran de permetre rehabilitar 65.000 habitatges arreu del país fins al 2026, 600 dels quals a l'Alt Pirineu i Aran.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació