Dissabte, 20 d'abril de 2024
cinema

Arriba als cinemes «Tros», un film amb representació pallaresa nominat als Premis Gaudí

Eduard Muntada, Ivan Caelles i Anabel Castan han participat en la pel·lícula, que es presentarà a Tremp aquest diumenge

Redacció Tremp | 25 de febrer de 2022 a les 12:30
Imatge d'un fotograma de la pel·lícula | ACN
El productor i director de cinema Pau Calpe estrena aquest divendres a la gran pantalla la pel·lícula Tros. Basada en la novel·la de Rafael Vallbona, el film s’ambienta en el món rural català i se centra en la problemàtica dels robatoris en les masies. El film, nominat als Premis Gaudí, explica la història d’en Joan, un pagès malcarat que, cansat de patir robatoris al mas, decideix sumar-se a la ronda nocturna de pagesos que vigila les terres: els sometents.

Als veïns que patrullen no els fa cap gràcia que en Joan els acompanyi: des que la seva dona va morir, el vell ha perdut el cap. Però l’accepten en veure que l’acompanya el seu fill Pepe, que ha tornat de la ciutat. Durant la ronda, Joan i Pepe topen amb un lladregot al tros.

Participació pallaresa


La pel·lícula es va rodar a finals del 2020 a localitzacions naturals de pobles com Alcanó i Sarroca de Lleida. A més, la producció ha tingut també representació pallaresa, concretament de l'actor Eduard Muntada, així com d'Ivan Caelles i d'Anabel Castan. Un film amb presència de les comarques pallareses, doncs, que es podrà veure aquest cap de setmana al cinema La Lira de Tremp i que es presentarà, amb la participació dels actors, el diumenge a les sis de la tarda.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació