Dissabte, 20 d'abril de 2024
patrimoni

El barroc de les Valls de Cardós, un diamant en brut

El Parc Natural de l'Alt Pirineu, la Comunitat de Municipis Cardosencs i l'Ecomuseu organitzen unes jornades per donar a conèixer aquest patrimoni pallarès poc conegut

Redacció Valls de Cardós | 23 de febrer de 2022 a les 12:00
Retaule barroc de Sant Fruitós de Boldís Sobirà | PNAP
El barroc a les Valls de Cardós és un dels patrimonis pallaresos menys coneguts. Per aquest motiu, el Parc Natural de l'Alt Pirineu, juntament amb la Comunitat de Municipis Cardosencs -formada pels ajuntaments de Lladorre, Vall de Cardós i Esterri de Cardós- i l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, han organitzat unes jornades per donar a conèixer aquest diamant en brut de les comarques pallareses.

Meravelles barroques de les Valls de Cardós tindrà lloc entre els dies 5 i 6 de març amb la voluntat, doncs, de divulgar aquest llegat cultural amb un gran potencial turístic. Així, el dissabte a les 11h del matí tindrà lloc a Tavascan la presentació de l'estudi encarregat a l'Ecomuseu sobre la valorització i la dinamització dels elements religiosos barrocs de les Valls.

Segons el director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, aquesta zona és rica pel que fa a l'art romànic, però el barroc també té "un potencial enorme" i "cal posar-lo en valor". Garriga explica que la idea de les jornades prové del pla de desenvolupament local sostenible de la zona, i per la qual es va contractar un tècnic del Programa d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL).

A banda de l'estudi, també estan programades visites a diverses esglésies de les Valls de Cardós amb presència barroca. La primera serà la de Sant Bartomeu de Tavascan, mentre que diumenge serà el torn de les de Santa Coloma de Surri i la de Sant Julià d'Arrós de Cardós.

A més, durant les jornades també es debatrà en quines esglésies es podrien fer visites guiades regulars en un futur. De fet, i per aquesta finalitat, Marc Garriga explica que la idea és que de cara a la primavera es dugui a terme un curs complementari per a guies.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació