Dijous, 18 d'abril de 2024
avortament

Col·lectius feministes denuncien que no s'estan fent avortaments quirúrgics a la demarcació de Lleida

El Govern va anunciar un acord amb la clínica Mi NovAliança de Lleida per oferir aquesta pràctica

Redacció Pallars | 22 de febrer de 2022 a les 16:41
Entrada principal de l’Hospital del Pallars de Tremp | ACN
Una vintena de col·lectius feministes, entre els quals els pallaresos Feministes Jussà, Voliaina i La Geganta Desperta, denuncien que no s'estan fent avortaments quirúrgics a la demarcació de Lleida. Al maig del 2021, el Govern va anunciar que les lleidatanes ja podrien avortar quirúrgicament al territori entre la setmana 9 i la 14 d'embaràs, després que el Departament de Salut hagués signat un acord amb la clínica Mi NovAliança de Lleida.

Aquests col·lectius se senten "enganyats" i afirmen que Salut "ha mentit i desinformat a la població". Els col·lectius, que aquest dimarts han emès un manifest conjunt que es pot llegir clicant aquí, denuncien "l'opacitat amb què s'està duent a terme porta a pensar que, legalment, es vol substituir el quirúrgic pel farmacològic".

Els moviments feministes denuncien que no tenir prou educació sexual ni informació prèvia sobre la intervenció voluntària de l'embaràs (IVE) "posa en una situació de vulnerabilitat a l'hora de decidir quin és el procediment que és millor medicament i emocional per cada una".

Altres demandes dels col·lectius feministes, que aquest proper dijous exposaran en un acte convocat davant de l'Hospital Comarcal del Pallars, són que el Govern faci una campanya pública informativa sobre el procediment de l'IVE que, a més, desestigmatitzi l'avortament, i que l'IVE es dugui a terme a la xarxa pública d'hospitals amb equips mèdics formats en perspectiva feminista i Drets Sexuals i Reproductius. Això, defensen, ha d’acabar provocant un replantejament de l'objecció de consciència dels ginecòlegs.

En aquest sentit, demanen que, mentre els professionals no es replantegin l'objecció de consciència, s'estableixi un sistema de quotes que garanteixi el dret a l'IVE al tot el territori. També reclamen que l'església surti de tots els consells d'administració dels hospitals públics i concertats per evitar que vetin el dret a l'IVE a la xarxa sanitària.
 



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació