Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

Els positius al Pallars continuen a la baixa una altra setmana

Al Jussà els contagis amb prou feines superen el centenar de casos mentre que el Sobirà n'ha registrat una cinquantena

Tomàs Garcia Espot Pallars | 17 de febrer de 2022 a les 10:52
Una noia, fent-se un test d'antigen en una farmàcia | ACN
El nombre de positius per coronavirus al Pallars continuen baixant a mesura que passen les setmanes. Entre el 7 i el 13 de febrer, les comarques pallareses han notificat un total de 165 casos, més d'un centenar menys que fa set dies. D'aquests, gairebé el 70% corresponen al Pallars Jussà, que n'ha notificat 112, una vuitantena menys en una setmana.

Aquesta reducció de contagis ha provocat al mateix temps que tant el risc de rebrot com la velocitat de transmissió (Rt) hagin davallat significativament a la comarca. Una tònica semblant a la del Pallars Sobirà, on el nombre de casos és molt menor (53), tot i que el risc de rebrot i la Rt són més alts en comparació al Jussà.

Pel que fa als municipis, també han vist com la incidència menguava; així, Tremp ha registrat 62 casos, mentre que a la Pobla de Segur n'hi ha hagut 27. Situació encara més positiva a Sort i Esterri d'Àneu, on amb prou feines s'ha arribat a la quinzena de positius en cadascun d'ells.

Pel que fa als centres eductius, la xifra de persones confinades també ha caigut dràsticament respecte la setmana passada, i ara només n'hi ha 32 entre les dues comarques. Així doncs, la caiguda de la incidència per Covid ha fet que als centres del Jussà s'hagin notificat 24 aïllats -quan fa set dies eren 46- mentre que al Sobirà tan sols se n'han registrat vuit.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació