Diumenge, 28 d'abril de 2024
agricultura

Unió de Pagesos exigeix millorar l'assegurança de compensació per pèrdua de pastures

L'organització agrària denuncia "manca de voluntat" de l'administració després de demanar-ho reiterades vegades

Redacció Lleida | 17 de febrer de 2022 a les 08:29
Un camp de panís afectat per la sequera | Domènec Llop
Unió de Pagesos insisteix en denunciar el "mal funcionament" de l'assegurança de compensació per pèrdua de pastures i critica la "manca de voluntat" de l'administració per millorar-la, després de reiterades peticions. L'organització agrària afirma que els últims anys "el resultat de la detecció de la sequera no s'ha correspost amb la realitat".

Segons el sindicat, els resultats recollits pel sistema de detecció de sequera, a través d'un satèl·lit, "no han reflectit el nivell de la manca de pastures, molt més alt, constatat pels ramaders". A la vegada, el sindicat alerta que en l'assegurança que es va contractar el setembre passat "hi ha una gran davallada pel que fa als animals inclosos a causa del mal funcionament i del preu elevat".

Així mateix , va alertar que el resultat de la detecció de la sequera el 2021 va ser d'un nivell de pastures fins i tot superior a la mitjana dels darrers anys a gran part de Catalunya, amb l'excepció d'algunes comarques de Girona i Barcelona, mentre que "la realitat va ser que els nivells de vegetació eren inferiors tant en àmplies zones de muntanya com a la resta del territori", segons el sindicat.

En aquest sentit, exigeix a les administracions una millora en la detecció de la pèrdua de pastures tenint en compte que els afectats són els sectors ramaders extensius, més sensibles perquè estan localitzats majoritàriament en zones amb limitacions naturals, tant de muntanya com a la resta del territori, i perquè la seva funció comporta beneficis importants per a la societat i el medi ambient. "El fet no tenir pastures comporta comprar-les a fora i representa un increment de costos per als ramaders", assenyala el sindicat.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació