Divendres, 19 d'abril de 2024
astronomia

El Parc Astronòmic enceta nova temporada amb l’objectiu de superar els 30.000 visitants prepandèmia

L'equipament estrenarà dos nous audiovisuals i manté les visites, el cicle de música i el Festival d'Astronomia

Redacció Montsec | 16 de febrer de 2022 a les 08:40
Imatge de la presentació de la nova temporada | ACN
El Parc Astronòmic del Montsec ha presentat aquest dimarts la temporada 2022 en què la instal·lació vol recuperar els visitants que rebia abans de la pandèmia i que l'any 2019 van superar els 35.000. Les restriccions dels dos darrers anys han fet caure les visites al PAM, tot i que amb l'auge del turisme interior va incrementar un 63% els visitants durant el 2021 respecte als assolits el 2020.

En aquesta nova temporada, l'equipament gestionat per FGC recupera l'oferta prepandèmia i tornarà a oferir visites per al públic adult i familiar, diürnes i nocturnes, així com visites a la carta per a escolars i grups. Entre les principals novetats, destaquen la projecció a la cúpula del planetari l'Ull del Montsec de dos nous audiovisuals, segons ha explicat el director científic del PAM, Salvador Ribas.

Per una banda, Beyond the Sun, que es podrà veure a partir de l'11 de març, coincidint amb l'inici de les visites familiars, segons ha explicat Ribas. De l'altra, Desvelant l'Univers Invisible, una producció de l'Observatori Europeu Austral (ESO) que el PAM ha traduït al català, però que de la mateixa manera que l'altre audiovisual, també estarà disponible en castellà, anglès i francès.

Desvelant l'Univers Invisible es podrà veure a partir d'aquest divendres i va destinat al públic adult. Les sessions es completen amb l'explicació del cel de la nit i la obertura de la cúpula per observar el cel real i identificar alguns dels objectes més destacats de la nit amb l'ajuda d'un monitor especialitzat.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació