Dimecres, 24 d'abril de 2024
memòria històrica

El director de Memorial Democràtic visita l'exposició «Pallaresos deportats als camps nazis»

Vicenç Villatoro també ha visitat la Presó-Museu de Sort, que l'any que ve celebrarà el 15è aniversari

Redacció Tremp | 11 de febrer de 2022 a les 08:43
Villatoro amb Josep Calvet i el vicepresident del Jussà Martí Cardona | CCPJ
El director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro ha visitat l’exposició Pallaresos deportats als camps nazis que aquest dies es pot veure a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, que és qui n’ha finançat íntegrament el seu cost. El guia de la visita ha estat Josep Calvet, autor tant de l’exposició com del llibre que recull la història de 18 pallaresos i pallareses que van viure en primera persona l’horror dels camps d’extermini nazis.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprofitat la visita de Villatoro per donar-li a conèixer l’interès d’aquest organisme en continuar treballant per a l’estudi, recuperació i difusió d’elements relacionats amb la memòria històrica. 
 

El director de Memorial Democràtic visitant la Presó-Museu de Sort Foto: Ajuntament de Sort


Durant la seva visita al Pallars, Villatoro també ha fet parada a Sort, on ha visitat -juntament amb el poblatà Josep Calvet- la Presó-Museu Camí de la Llibertat. Aprofitant la seva estada, el consistori també ha compartit els projectes previstos per al 15è aniversari de l'equipament, així com per refermar la seva voluntat de dignificar la memòria de les persones.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació