Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

La jutge de Tremp obre dues causes contra dues extreballadores de la Fundació Fiella

Pels presumptes delictes d'homicidi imprudent, vexació injusta i contra la seguretat dels treballadors, després d'analitzar el gruix de la documentació traslladada per la Fiscalia

Redacció Tremp | 9 de febrer de 2022 a les 15:47
Una ambulància davant la residència Fundació Fiella de Tremp | ACN
El jutjat de Tremp ha obert dos procediments arran de la denúncia presentada el passat dijous per la Fiscalia en relació a la gestió del brot de coronavirus que va afectar la residència Fundació Fiella de Tremp al novembre de 2020. Les causes s'han obert contra l'exdirectora tècnica del centre i contra la responsable d'Higiene Sanitària.


Després d'analitzar el gruix de la documentació traslladada pel ministeri públic, la jutgessa ha incoat dos procediments contra les dues extreballadores. Per una banda, les ha decidit investigar pels presumptes delictes d'homicidi imprudent i vexació injusta, per una banda, i contra la seguretat dels treballadors, per l’altra.

Per dur a terme la investigació, la jutge ha citat a declarar 49 treballadors del centre en cinc sessions diferents, una dotzena d’agents dels Mossos d’Esquadra, i altres testimonis, segons ha publicat Segre. També demana a l’Institut de Medicina Legal i Forense que aporti informes dels residents que van perdre la vida per tal d’obtenir informació respecte a la positivització de la Covid-19.

El brot va provocar la mort de 64 dels 142 residents del centre i, segons la denuncia de la Fiscalia de Lleida, aquelles setmanes hi va haver deixadesa en l'atenció als residents, falta de mesures per frenar el virus, descoordinació i una manca d'assistència sanitària real.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació