16 d'abril de 2024
incendi

Un incendi crema 4.300 metres quadrats de vegetació a Castissent

Es van arribar a activar quatre dotacions terrestres i tres mitjans aeris per apagar les flames, que amenaçaven massa forestal

Redacció Castissent | 9 de febrer de 2022 a les 09:29
Imatge de la columna de fum de l'incendi | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest dimarts en un incendi de vegetació que ha cremat prop de mitja hectàrea, concretament 4.300 metres quadrats, a Castissent, al terme municipal de Tremp. L'avís es va rebre a les 11:50h, moment en què es van activar quatre dotacions del cos juntament amb el Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) i l'Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF), així com tres mitjans aeris.

Tot i que el foc va cremar rostolls en baixa intensitat, l'incendi amenaçava una zona de massa forestal. Per aquest motiu, dos avions de vigilància i atac van fer descàrregues a la zona del flanc dret, on hi ha un barranc. Després de retirar-se a la base, un helicòpter bombarder va seguir sobrevolant la zona.

A les 13:46 h, quan l'incendi es donava per estabilitzat i el bombarder es retirava, cinc dotacions terrestres continuaven treballant per sufocar el foc, que prop de 20 minuts després ja es donava per controlat. Cap les 16h de tarda, segons fonts dels Bombers, els equips desplegats començaven a recollir i vora les 18h arribaven a la base els darrers mitjans amb l'incendi ja extingit.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació