Dissabte, 20 d'abril de 2024
operació estela

La jutge arxiva la causa contra la Diputació de Barcelona que afectava el pallarès Jordi Castells

No creu que hi hagi indicis de delicte en l'adjudicació de contractes i la concessió de subvencions

Redacció Barcelona | 9 de febrer de 2022 a les 08:42
La façana de la Diputació de Barcelona | Europa Press
La magistrada del jutjat d'instrucció 1 de Barcelona, Maria Carmen Vázquez, ha tancat diverses peces de l'operació Estela i manté oberta la que va donar lloc a l'operació Volhov, sobre el finançament de l'independentisme. Entre les peces arxivades hi ha les que afecten l'expresident de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el pallarès Jordi Castells, natural de Tremp, exresponsable de relacions internacionals a l'ens supramunicipal i ara amb càrrec a la Generalitat.

La interlocutòria, de dues pàgines, acorda tancar les investigació perquè creu que no hi ha indicis de delicte en l'adjudicació de contractes públics i la concessió de subvencions. Ni la Diputació, que és acusació particular, ni la Fiscalia, s'han oposat a l'arxivament de les carpetes. Ara com ara es manté oberta la peça CatMon, que dona origen a l'operació Volhov i que té en Víctor Terradelles el principal investigat. 

La causa neix el 2016 a partir d'una denúncia de la CUP i la CGT, i investiga la concessió de subvencions irregulars dels anys 2011 a 2015 per un valor total d'un milió d'euros. Segons la investigació, la Diputació va concedir ajudes sense seguir els criteris establerts a la llei per a projectes de solidaritat internacional a entitats i fundacions afins a CDC que no es van destinar als seus objectius.


L'operació, de nom Estela, es va fer pública el maig de 2018, coincidint amb la publicació de la sentència de la trama Gürtel, amb un allau de detencions per part de la Policia Nacional pels delictes de malversació i prevaricació per presumptes desviaments de diners de cooperació internacional a diverses entitats properes a Convergència a través de la Diputació de Barcelona.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació