Divendres, 19 d'abril de 2024
pressupostos

Tremp aprova un pressupost de 5,9 milions d'euros per al 2022

Entre les inversions més destacades hi ha les obres de l'Escola de Música, la construcció d'un pou d'aigua o el manteniment de camins

Redacció Tremp | 8 de febrer de 2022 a les 10:33
Imatge del ple municipal d'aquest dilluns | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp ha aprovat durant el ple ordinari d'aquest dilluns un pressupost de 5,9 milions d'euros per al 2022. Dins del paquet més important d'inversions -dotat amb 400.000 euros- destaquen la urbanització d'un tram del carrer de les antigues cases de Renfe, la construcció d'un nou pou d'abastament d'aigua potable, pel qual es destinaran 132.000 euros, així com una partida de 76.000 euros per al manteniment de camins.

El regidor d'Obres, Antoni Flores, ha explicat que després de l'aprovació inicial dels comptes, també s'incorporaran les partides destinades a les obres per a la nova Escola de Música de la ciutat, així com l'adquisició d'un local situat al carrer Tarragona i adjacent a l'Escola Valldeflors. En aquest sentit, el consistori preveu una inversió aproximada de més d'un milió d'euros, tot i que els comptes també estan oberts a altres subvencions que puguin arribar.

Per altra banda, el ple del consistori també ha aprovat l'aprovació d'un conveni de dos anys amb el Consell Comarcal per a la gestió de l'arxiu municipal, així com la cessió temporal i gratuïta d'un habitatge per emergència social per a l'ens comarcal. Pel que fa a les mocions, l'ajuntament s'ha adherit al manifest de Som Escola en contra de la sentència del TSJC sobre el 25% del castellà a les aules, i una altra per demanar "aclarir la veritat" sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils de l'agost de 2017.

Finalment, en el torn de precs i preguntes, la regidora de Compromís per Tremp, Sílvia Romero, ha posat sobre la taula el fet que Tremp no aculli les proves PAU després de dos anys. L'equip de govern ha respost que tant el consistori com el consell comarcal segueixen treballant perquè aquesta decisió es rectifiqui. Romero també ha lamentat que l’alcaldessa hagi fet pública la possibilitat que Tremp pugui acollir el Grau en Infermeria i tem que això “pugui comprometre la viabilitat del projecte”, cosa que des de l’equip de govern s’ha negat.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació