Dijous, 25 d'abril de 2024
selectivitat

Tremp i el Consell del Jussà reclamen mantenir les proves de la selectivitat

L’eliminació de Tremp com a seu de les PAU afecta uns 80 alumnes del Pallars Jussà i Sobirà

Redacció Tremp | 7 de febrer de 2022 a les 14:20
Una aula en un examen de selectivitat | Arxiu
El Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Tremp han fet arribar una carta a Pilar Gómez, coordinadora de Proves d'Accés a la Universitat (PAU), demanant que reverteixi la decisió de treure Tremp com a seu de les proves de la selectivitat. Així ho ha confirmat a Pallars Digital l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, que ha detallat que l’eliminació de la prova a la ciutat afecta uns 80 alumnes del Pallars Jussà i Sobirà.


Tots aquests alumnes s’han examinat els darrers dos anys a Tremp, però amb el canvi que s’ha fet públic aquest dilluns, hauran d'anar a la Seu d'Urgell o Lleida. Tot i que la notícia no s’hagi conegut fins avui, l’ajuntament se’n va assabentar el passat dijous, i Cases lamenta que fos mitjançant una professora i no per fonts oficials. Des del mateix dijous, assegura, que es treballa conjuntament amb el consell comarcal per mantenir la seu a Tremp.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha dit que estan disposats a assumir les despeses que genera fer les proves a Tremp per mantenir aquest servei. Mullol ha explicat que s'han posat a disposició d'Universitats per facilitar tot l'apartat logístic i administratiu i assumir l'apartat econòmic que se'n pugui generar, si és aquesta la causa d'eliminar Tremp com a seu de les PAU.

L'alcaldessa de Tremp ha parlat de la despesa econòmica de desplaçament i allotjament que suposa pels estudiants del Pallars haver d'anar fora de la comarca a fer aquests exàmens. 

Tremp, seu de la selectivitat des de 2020


Les proves es podien fer a Tremp des de l'any 2020, quan la Universitat de Lleida va anunciar que s’incorporaven les seus de Vielha, Tremp i Tàrrega a les de Lleida i la Seu d’Urgell. L'objectiu d'aquesta major descentralització era per facilitar que els alumnes es poguessin examinar més a prop de casa seva i també permetre fer grups més reduïts per minimitzar el risc de contagi de coronavirus.

La convocatòria ordinària de les PAU està prevista per al 14, 15 i 16 de juny, mentre que la convocatòria extraordinària de la selectivitat 2022 es farà el 6, 7 i 8 de setembre.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació