Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

La Fundació Fiella «creu en la innocència» de les persones que han treballat «pel bé» dels ancians

L'antiga gestora de la residència de Tremp "confia plenament" en la justícia i recorda que "ha col·laborat i col·laborarà" perquè s'esclareixin els fets

Jordi Ubach Llorens Tremp | 4 de febrer de 2022 a les 08:23
Entrada principal de la residència Fundació Fiella de Tremp | ACN
El Patronat de la Fundació Fiella, gestora de la residència de Tremp quan es va produir el fatídic brot de Covid-19 a finals de 2020, "creu en la innocència" de les persones que han treballat "pel " dels ancians de la residència. L'entitat "confia plenament" en la justícia i demana "esperar" els resultats de la seva actuació.

En un comunicat, que podeu llegir íntegre aquí, el Patronat recorda que "ha col·laborat i col·laborarà" perquè s'esclareixin els fets que han motivat la intervenció de la Fiscalia. El ministeri públic, recordem, ha denunciat aquest dijous la residència per homicidi imprudent, tracte degradant i contra la seguretat al treball per la mort de 64 residents


Després d'un any d'investigació, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, la Fiscalia considera que hi ha indicis de "disfuncions gravíssimes" que haurien influït de manera decisiva en el brot de Covid-19 detectat el novembre del 2020 que va causar la mort de gairebé la meitat dels 142 usuaris del geriàtric.

La residència, ara en mans de Sant Joan de Déu


Cal recordar que, arran del brot, l’abril de l’any passat el Patronat de la Fundació Fiella va ser apartat de la gestió assistencial del centre. Una gestió que va recaure en Sant Joan de Déu-Terres de Lleida, que el passat mes de desembre acabaria assumint el control total de la residència. A més, un mes abans, al novembre, la Fundació Fiella va ser inhabilitada durant quatre anys i obligada a pagar una multa de 30.000 euros per deficiències laborals.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació