Dijous, 18 d'abril de 2024
coronavirus

La Fundació Fiella de Tremp, inhabilitada provisionalment quatre anys i multada amb 30.000 euros

La residència està pendent encara de les causes penals, en mans de la Fiscalia des del mes de maig

Redacció Tremp | 28 de novembre de 2021 a les 09:09
Imatge d’arxiu de la façana principal de la residència Fundació Fiella | Jordi Ubach
El Patronat de la Fundació Jaume Fiella de Tremp, propietari de la residència de gent gran de la ciutat, ha estat inhabilitat provisionalment durant quatre anys pel Departament de Drets Socials per gestionar el centre, segons ha avançat el diari Segre i ha confirmat Pallars Digital. Una inhabilitació econòmica que se suma a l’assistencial, la gestió de la qual està a mans de Sant Joan de Déu - Terres de Lleida des del passat mes d’abril.

A més, Inspecció de Treball ha multat la Fundació Fiella amb una xifra aproximada de 30.000 euros per irregularitats laborals arran del fatídic brot de Covid-19 que ara fa un any va provocar la mort de 61 ancians. Un import que ja ha estat liquidat pel Patronat, segons el rotatiu lleidatà, a l’acceptar que van existir “deficiències greus per part de la direcció en qüestions laborals”. Segons fonts d’UGT, no es reconeixien les antiguitats ni les categories dels treballadors, es falsificaven calendaris, no existia registre de jornada i, els últims tres anys, no s’entregaven les nòmines. 

La resolució encara no és definitiva i ara s'ha obert un període d’al·legacions que ja ha presentat la Fundació Fiella perquè, segons ha publicat Segre, consideren que la gestió econòmica que es du a terme al centre des de principis d’any “és més que correcta”. Mentrestant, la residència està pendent encara de les causes penals, en mans de la Fiscalia des del mes de maig. La justícia, recordem, investiga si hi ha delicte d’homicidi imprudent per la mort dels 61 usuaris.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació