Dissabte, 20 d'abril de 2024
comiols

Puigneró referma el seu compromís amb l'eix de Comiols

La Generalitat licitarà les obres de condicionament del tram que donarà continuïtat cap a Folquer el primer trimestre de 2023

Redacció Tremp | 3 de febrer de 2022 a les 10:00
Imatge del cap de Comiols | ACN
Durant la seva visita al Pallars, el vicepresident Jordi Puigneró ha refermat aquest dimecres davant el Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà el compromís del Govern per a la millora de les comunicacions al Pirineu, i en concret, la de l'eix de Comiols. Tot plegat, després que diversos batlles, com el president del Consell del Jussà, Josep Maria Mullol, assenyalessin aquesta infraestructura com una de les grans necessitats de la comarca i una reivindicació que "ha passat per mans de molts consellers al llarg dels anys".

En aquest sentit, Puigneró va aprofitar l'avinentesa per anunciar que el Departament de Territori licitarà durant el primer trimestre del 2023 les obres de la segona fase del projecte de millora de Comiols, que comprèn el tram entre Artesa de Segre i Folquer, i que contemplen una inversió de 56 milions d'euros. Actualment estan en execució els treballs de la primera fase, que van dedicats a la variant d'Artesa de Segre.

A banda de la variant d'Artesa de Segre i de la millora del traçat entre Artesa i Folquer, el tercer i últim tram d’actuació és el condicionament de la C-1412b entre Folquer i Isona. Una actuació -per la qual s'estima una inversió de més de 125 milions d'euros- de 13,3 quilòmetres, que segons el projecte, comportarà l'execució de quatre túnels que sumen un total d'1,3 quilòmetres i quatre viaductes d'uns 200 metres de longitud cadascun. 

Les obres de millora de Comiols, recordem, van ser anunciades des de Tremp fa un any i mig per l'aleshores conseller de Territori, Damià Calvet, i no han avançat al ritme anunciat. En aquell moment, el Govern assegurava que el conjunt de les actuacions estarien completades l’any 2025, un termini que hores d’ara sembla difícil d'assolir.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació