Dijous, 18 d'abril de 2024
feina

​El Pallars Jussà dona una primera feina a una vintena de joves qualificats

Mitjançant el programa 'Joves en pràctiques’, finançat pel SOC, i que preveu una durada de sis mesos

Redacció Tremp | 2 de febrer de 2022 a les 12:07
Imatge d’alguns dels joves en pràctiques a les portes del consell | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà participa un any més al programa Joves en pràctiques un projecte finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que té com a objectiu donar la seva primera experiència professional a persones joves amb formació acadèmica. Aquesta és la sisena edició en què administracions i entitats de la comarca participen en aquest programa. 

Enguany hi participen un total de 20 joves qualificats, dels quals 11 estan treballant en diferents ajuntaments del Pallars Jussà, sis en entitats de caràcter social i tres s’han incorporat al mateix consell comarcal, concretament als departaments de Serveis Socials, Secretaria i Medi Ambient.

A part de tractar-se d’un programa destinat a millorar l’ocupabilitat de les persones joves, el president del consell comarcal, Josep Maria Mullol, considera que per una comarca com el Pallars Jussà, molt envellida i molts cops mancada d’oportunitats per al jovent, aquesta és una eina que permet a aquests joves arrelar-se al territori.

El Pallars Jussà és de les comarques pioneres en adherir-se a aquest programa i de les que han fet un major nombre de contractacions proporcionalment als habitants. En les sis edicions un total de 89 joves de la comarca s’han beneficiat del programa Joves en pràctiques. D’aquests, molts han mantingut el seu lloc de treball més enllà dels sis mesos que preveu el programa i aproximadament el 90% s’han quedat a viure a la comarca. 

Aquest programa compta amb el suport de l’Oficina de de Treball dels Pallars i està cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu. 

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació