Divendres, 26 d'abril de 2024
emergències

El vol nocturn a l'helisuperfície de Tremp estarà disponible en les properes setmanes

Les obres de l'heliport van finalitzar fa un any i mig per tenir una connexió ràpida amb els hospitals de la zona

Redacció Tremp | 1 de febrer de 2022 a les 11:15
Professionals del SEM de servei amb l'helicòpter nocturn | SEM
Un any i mig després de l'acabament les obres, l'helisuperfície de Tremp finalment podrà començar a realitzar vols nocturns. Serà durant les properes setmanes, segons han confirmat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts del Servei d'Emergències Mèdiques. L'acondicionament de les instal·lacions de la capital del Pallars Jussà permetran que l'heliport estigui operatiu les 24 hores del dia i durant tot l'any.

Les obres d'adaptació de l'helisuperfície, recordem, van finalitzar l'agost del 2020, i van ser dutes a terme conjuntament per l'empresa pública Aeroports de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Ajuntament de Tremp, el SEM i l'operador Heliand. La primera d'elles va destinar prop de 120.000 euros per a la millora de la infraestructura, mentre que l'Ajuntament de Tremp va condicionar els terrenys i Heliand es va encarregar de la construcció d'un hangar.

La inversió total del projecte -anunciat l'abril del 2017- ha ascendit fins als 300.000 euros, cosa que permetrà que l'helicòpter pugui establir una connexió directa amb els principals hospitals del país en un temps màxim de 30 minuts. Un servei esperat i reivindicat a les comarques del Pallars.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació