Dijous, 18 d'abril de 2024
boscos

L'escola de Llavorsí participa en un vídeo de la Comissió Europea sobre gestió forestal

El projecte 'Forest4Local' beneficiarà 66 municipis de la vegueria pirinenca, entre els quals el municipi pallarès

Redacció Llavorsí | 27 de gener de 2022 a les 12:15

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Educació Ambiental, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha llençat el vídeo Els boscos, energia per al futur, protagonitzat pels alumnes de l'escola rural de Llavorsí. Es tracta d'un documental que mostra el projecte Forest4Local, dotat amb 3,7 milions d'euros i cofinançat amb el Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER).

Aquest projecte abasta tot el sistema d'economia circular que va des de la gestió forestal dels boscos del Pirineu de Lleida a la transformació de la biomassa forestal en estella per tal d'aplicar-la a les calderes dels equipaments públics. El projecte beneficiarà 66 municipis de les comarques de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d’Aran.

Entre els edificis públics que rebran energia procedent de la caldera de biomassa es troba, precisament, l'escola rural de Llavorsí. Al documental es pot observar com els alumnes de l'escola van al bosc i aprenen com funciona l'energia de la biomassa. També es poden escoltar les seves reflexions i preocupacions sobre el futur del nostre planeta.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació