Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars comença a deixar enrere el pic de contagis

La incidència a les dues comarques ha millorat lleugerament respecte fa set dies tot i que els contagis continuen superant els 400

Tomàs Garcia Espot Pallars | 27 de gener de 2022 a les 10:45
Els centres educatius també comencen a notar una certa millora | Adrià Costa

El Pallars comença a deixar enrere el pic de contagis. El nombre de positius a les dues comarques s'ha reduit lleugerament respecte fa set dies i se situa ara en els 430. El 70% dels casos detectats, 301, s'han produït al Pallars Jussà, on el risc de rebrot encara supera la barrera dels 4.000 punts, tot i que la velocitat de transmissió (Rt) és ara de 1,04. A diferència de la setmana passada, la ciutat de Tremp torna a acumular bona part dels contagis (128), seguida de la Pobla de Segur, amb 97 positius.

La millora de la situació epidemiològica s'ha fet notar més al Pallars Sobirà, on els positius han caigut en gairebé una cinquantena, i durant aquests set dies se n'han detectat 129. Uns registres que també han fet davallar el risc de rebrot a la comarca, mentre que la Rt ara ja es troba per sota de l’1. El municipi amb més incidència continua sent la capital, Sort, amb 47 positius, seguida de lluny per Esterri d'Àneu amb 17 casos. 



Lleugera millora als centres educatius


Els centres educatius també ha registrat una certa millora, i ara la xifra de confinats es troba en 165, mentre que els positius detectats en els darrers 10 dies és de 217. Actualment, el centre que registra més aïllats és l'Escola Valldeflors de Tremp, amb 39, seguida per l'Escola Aeso d'Isona, amb 22 persones confinades. 

Al Pallars Sobirà, els centres també han reduït la pressió, i en total els confinats no superen la quarantena de casos. L'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort, que fa set dies acumulava el 58% de les persones aïllades, ara amb prou feines registra 13 persones confinades, segons dades del Departament d'Educació.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació