Divendres, 19 d'abril de 2024
diputació

Set milions d'euros a petits municipis per afavorir el repoblament

La convocatòria de la Diputació de Lleida preveu ajuts per a ens locals per a polítiques d'habitatge, contractar tècnics i finançar inversions

Redacció Lleida | 25 de gener de 2022 a les 08:45
Joan Talarn durant el ple de la Diputació | Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida destinarà set milions d'euros a ajuts a municipis petits de la demarcació per a projectes que afavoreixin al repoblament. El Ple ha aprovat inicialment aquest dilluns les bases de la convocatòria que preveu tres línies d'actuació.

Per una banda, ajuts per als ens locals per fomentar la compra, construcció i rehabilitació d'habitatge públic; perquè puguin contractar tècnics que desenvolupin projectes que contribueixin al desenvolupament local i a la creació d'ocupació, i ajuts per finançar inversions destinades a lluitar contra el despoblament i afavorir la repoblació dels municipis.

En cadascuna de les tres línies s'estableix un mínim de projectes per comarca. Així mateix, s'afavoriran aquelles actuacions d'abast supralocal que presentin diferents municipis de forma conjunta. Les bases dels ajuts s'han aprovat amb els vots a favor del govern, mentre que el PSC, Unitat d'Aran i Ciutadans s'han abstingut.

El president Joan Talarn i el vicepresident Jordi Latorre han reiterat el compromís del govern d'ERC i JxCat per contribuir a la repoblació de les comarques lleidatanes. Ambdós han coincidit en reclamar també la implicació de la resta d'administracions en la lluita contra el despoblament fent efectives inversions que el territori porta reclamant des de fa anys.

 

Altres notícies que et poden interessar 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació