Dissabte, 27 d'abril de 2024
incendi

Els Bombers treballen per extingir un incendi de vegetació a Espot

El foc afecta una superfície aproximada de 4 hectàrees de matollar i pastures, algunes dins l’espai protegit del Parc Nacional d’Aigüestortes

Jordi Ubach Llorens Espot | 18 de gener de 2022 a les 15:24
Imatge del foc a la zona de lo Solau, a Espot | Bombers
Els Bombers de la Generalitat treballen des de les 12:14h per extingir un incendi de vegetació que s’ha declarat aquest dimarts a la zona de lo Solau, a Espot, i que afecta una petita part de l’espai protegit del Parc Nacional d’Aigüestortes. El foc afecta bàsicament matollar i pastures en un lloc de difícil accés i on l’orografia complica les tasques d’extinció. Fins el lloc dels fets s’hi han desplaçat nou dotacions terrestres i tres mitjans aeris, formats per dos hidroavions i un helicòpter.

Segons han informat els Bombers, les flames progressen pel flanc esquerre i en ascendent cap a la carena del Serrat de Sant Jaume, tot i que el cap de l'incendi està ancorat en una zona de roques. El foc ha estat qualificat com incendi topogràfic, que és conduït o condicionat per l’orografia i les característiques del terreny. Els primers càlculs dels Agents Rurals apunten que l'incendi afecta unes 4 hectàrees de terreny.

 
 Ampliarem la informació
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació