Dimarts, 23 d'abril de 2024
coronavirus

Famílies del Sobirà denuncien manca de tests per alumnes de la ESO no vacunats

Els familiars consideren un "tracte discriminatori" que els nens hagin de confinar-se durant set dies

Redacció Sort | 17 de gener de 2022 a les 11:40
Quatre tests d'antígens en una farmàcia | ACN
Unes 17 famílies d'alumnes de Secundària del Pallars Sobirà denuncien manca de tests per aquells nens i nenes que no estan vacunats. Els familiars consideren un "tracte discriminatori" el fet que si surt un positiu en una classe, els alumnes que no han rebut la vacuna hagin de confinar-se durant set dies i no se'ls faciliti tests d'antígens, tal com resa el darrer protocol Covid als centres educatius. En aquest sentit, asseguren que han tramitat una queixa als departamens d'Educació i de Salut.

Així mateix, els familiars lamenten que aquest protocol de confinament no s'aplica en els casos d'educació primària i infantil, alhora que expliquen que també tenen previst posar-se en contacte amb altres AMPA de la comarca, com per exemple d'Esterri d'Àneu, on asseguren que també hi ha persones afectades.

Per la seva banda, la direcció de l'Institut Hug Roger III de Sort, on estudien tots aquests alumnes, ha explicat a Pallars Digital que ells segueixen les directrius del Departament de Salut, alhora que assenyalen que aquests familiars no representen la majoria de pares i mares d'alumnes. Així mateix, afirmen que la seva voluntat és que tots els alumnes estiguin atesos però lamenten que aquestes actituds "són el que menys ajuda" en el context actual d'augment de contagis als centres educatius.

Cal recordar que la vacunació per a la franja d'edat que agrupa els alumnes de l'etapa educativa de l'ESO, és a dir de 12 a 15 anys, es va obrir el passat 4 d'agost, mentre que la que comprèn els alumnes de 4 a 11 anys està disponible des del passat 15 de desembre.


 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació