Dimarts, 23 d'abril de 2024
caça furtiva

Presó per un caçador furtiu per intentar atropellar agents rurals a Alins

Se li ha imposat un any i 10 mesos, una multa i la prohibició de tinença i ús d’armes durant tres anys per uns fets que es remunten al 2017 i en els quals hi van participar dos caçadors més

Redacció Pallars Sobirà | 7 de gener de 2022 a les 10:10
El rifle amb silenciador i els caps localitzats pels Agents Rurals durant la intervenció | Agents Rurals
Un caçador ha estat condemnat a un any i 10 mesos de presó per intentar atropellar una patrulla d’Agents Rurals després de ser enxampat per caçar il·legalment amb dos companys més a Alins, dins la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars. Els fets es remunten al 2017, però segons ha avançat Segre, la condemna ha estat interposada aquest passat desembre en un judici per conformitat celebrat a Lleida, després que els acusats reconeguessin els fets.

Segons el rotatiu lleidatà, als tres homes se’ls ha condemnat a 10 mesos de presó per un delicte de tinença il·lícita d’armes, ja que portaven un rifle amb silenciador, però també se’ls priva de tinença i ús d’armes durant tres anys. A més, hauran de pagar multes que sumen gairebé 8.500 euros. Al caçador que conduïa el vehicle se li suma un any per intentar atropellar els agents rurals que el volien aturar en un control després de ser sorpresos.

Els fets van tenir lloc la tardor de 2017 a Alins, en una zona que té una gran riquesa faunística i disposa d’una doble protecció, ja que està dins la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. El jutjat ha provat que els tres acusats van ser sorpresos utilitzant per disparar un rifle al qual s’hi havia acoblat un silenciador.

Un cop acabada la caça, i quan es disposaven a tornar a l’hotel on s’allotjaven, els Agents Rurals els van intentar aturar en un control. Dos dels caçadors van baixar del vehicle i es van endur l’arma, el silenciador i els caps dels animals que havien caçat per amagar-ho entre la vegetació. El conductor del vehicle va continuar conduint i, un cop arribat al control, va continuar la marxa a gran velocitat, provocant que els agents s’haguessin d’apartar per evitar ser atropellats.

Els tres homes van ser finalment interceptats, així com tot el material amagat. En el moment que van ser interceptats, però, no duien les peces de caça obtingudes furtivament -quatre muflons mascles i un isard mascle- ni l’arma. Després d'una recerca acurada per la zona, els agents van poder localitzar en un indret molt pròxim a una població i amagats en una zona boscosa els caps dels muflons, l'arma amb munició i altres elements utilitzats per a la caça. Els Agents Rurals ho van compartir a les xarxes socials en un vídeo que podeu veure a continuació.


A més de la via penal, segons Segre, els tres caçadors també van infringir diverses normatives administratives per les quals la Generalitat els va imposar diverses sancions de la normativa de caça i altres de desobediència.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació