Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Els alumnes tornaran de forma presencial a les aules el dilluns dia 10

El govern central i les autonomies acorden per unanimitat mantenir les escoles i les universitats obertes malgrat l'afectació de la sisena onada

Ferran Casas i Manresa Barcelona | 5 de gener de 2022 a les 09:08
Un alumne rentant-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d'entrar a classe | ACN
Retorn a les aules presencial el dia 10 de gener. Les escoles, els instituts i les universitats tornaran a obrir amb normalitat, i segons el que estava previst al calendari lectiu, malgrat els efectes de la sisena onada. Així ho han acordat per unanimitat el govern central i les comunitats autònomes aquest dimarts en una reunió a Madrid.

Aquesta era la proposta de la majoria de comunitats i del govern central al Consell Interterritorial de Salut malgrat les reticències que havien mostrat alguns territoris, com ara Madrid, i sindicats de mestres al retorn presencial a les aules.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha indicat que l'impacte als centres educatius "és mínim" i s'ha felicitat de la unanimitat de les comunitats per garantir el retorn a les aules el dia 20. La ministra ha informat que es potenciarà la prevenció i s'incidirà en la necessitat de vacunar els nens.

El govern espanyol ha volgut transmetre un missatge "de tranquil·litat" tenint en compte que el 86% dels alumnes de secundària estan vacunats amb la pauta completa. "Les aules són espais segurs", ha dit la ministra d'Educació, Pilar Alegría, després de la reunió, que ha estat telemàtica i amb la presència dels responsables d'universitats, al Palau de la Moncloa.

El nou ministre d'Universitats, Joan Subirats, ha afirmat que la situació pandèmica genera una "incertesa" davant la qual cal "seguretat" i també apostar per la presencialitat a les aules. En el cas dels alumnes contagiats que no es puguin presentar als exàmens, ha dit Subirats, es buscaran alternatives per tal que no perdin l'avaluació. 

El Govern comparteix l'acord. "Pensàvem que els alumnes havien de tornar a les escoles el dia 10. Les escoles són espais segurs", ha afirmat la portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja. "Els protocols vigents a les escoles catalanes funcionen i la voluntat és mantenir-los", ha afirmat sobre la possibilitat d'aplicar noves mesures o revisar-les.

Sense proposta per modificar les quarantenes


Pel que fa a les quarantenes en cas de positius, Darías ha explicat que ha estat un dels temes de debat al consell, però que no s'ha tancat encara una posició i que s'està a l'espera d'una proposta de protocol. Algunes autonomies havien demanat flexibilitzar-les. 
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació