Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Els positius per Covid al Pallars es disparen durant les festes

Les dos comarques sumen un total de 155 persones contagiades, un 42,2% més que fa només set dies

Tomàs Garcia Espot Pallars | 30 de desembre de 2021 a les 11:10
Unes noies, fent cua per fer-se un test a una farmàcia | ACN
Els darrers dies de desembre deixen un nou rècord de contagis a les comarques pallareses, que actualment superen els registres assolits durant el novembre del 2020. Entre el 20 i el 26 de desembre, el Pallars ha notificat un total de 155 positius, una xifra que suposa un increment del 42,2% respecte fa set dies. D'aquests nous contagis, 115 s'han produït al Pallars Jussà, on el risc de rebrot continua escalant i ja supera la franja dels 2.000 punts.

La gran majoria dels positius en aquesta comarca es concentren a la ciutat de Tremp, que n'acumula 87, seguida de lluny per la Pobla de Segur amb 14 contagis, mentre que municipis com Isona i Conca Dellà, Abella de la Conca, Talarn, Conca de Dalt, Salàs de Pallars, Sarroca de Bellera i Gavet de la Conca en tenen menys de cinc.

Pel que fa al Pallars Sobirà, l'augment de contagis no és tan significatiu, ja que ara en té 40, tres més que fa una setmana. Aquest ritme més lent ha provocat que el risc de rebrot a la comarca -tot i continuar molt alt- baixi gairebé 300 punts i se situi ara en 1.316. La velocitat de transmissió (Rt) també ha patit una davallada, malgrat trobar-se encara en 1,07.

Els municipis del Pallars Sobirà amb més incidència a dia d'avui són Sort, amb 14 positius, i Llavorsí, amb cinc contagis, mentre que Soriguera, Rialp, la Guingueta d'Àneu, Espot, Esterri d'Àneu, Alins, Vall de Cardós, Farrera i Tírvia han registrat entre un i quatre positius per Covid-19.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació